Cestitka_Uskrs

Poslovni uzlet u Zadru; U prošloj godini zabilježen rast prihoda poduzetnika, kao i pad nezaposlenosti

U Arsenalu je započeo poslovni uzlet Zadra. Riječ je projektu Poslovnog dnevnika. Brojni naši sugrađani mogu saznati kako s malim budžetom ostvariti uspješnu kampanju, kako uspješno voditi poslovni tim, kako izbjeći greške u pisanju kreditnih zahtjeva te kako doći do povoljnih sredstava kreditiranja HBOR-a. Naime, projekt Poslovni uzlet omogućuje vam da educiranjem pospješite svoje poslovanje.

– Priželjkujemo poslovni uzlet. Uspjeh poduzetnika i obrtnika je i naš uspjeh i sigurno su oni jedan od temelja gospodarstva u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Zadru. Očekujem da će se danas proširiti znanja naših poduzetnika, obrtnika i OPG-ovaca u smislu iskorištavanja fondova EU. Grad Zadar i sam pomaže razvoj obrtništva i poduzetništva sa brojnim projektima, naravno u skladu sa svojim financijskim mogućnostima, kazao je zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić.

Projekt Poslovni uzlet je pokrenut na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine, u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i u suradnji s partnerima.

– Zadovoljni smo odazivom, izgleda da je zanimanje poduzetnika i obrtnika zadarske županije velik, čini se da smo pobudili veliki interes, to i ne čudi s obzirom da omogućavamo poduzetnicima stjecanje novih znanja, ono što je najvažnije potpuno besplatno. Poduzetnicima će se pružiti prilika da steknu poslovna znanja i podignu razinu svojih vještina i nauče kako da svoje poslovanje učiniti inovativnim i kreativnim i kako biti konkurentan na tržištu, rekao je Mislav Šimatović glavni urednik poslovnog dnevnika.

Osnovna ideja projekta je promicanje malog i srednjeg poduzetništva te odabir i nagrađivanje najboljih malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj. Također, je bio omogućiti im alate da postanu još bolji, uspješniji te da ostvaruju rast poslovanja. Zadarski župan Stipe Zrilić kazao je kako županija želi snažnije povezati znanost s gospodarstvom.

– Pripremamo tri centra kompetitivnosti: Kreativne industrije, plavo-zeleni i metalurški najavio je Zrilić. Moramo ostvariti pretpostavke za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u skladu sa svojim mogućnostima. Županija će posebnu pažnju usmjeriti na poljoprivredu, odnosno na razvoj poljoprivrednih potencijalima bogatih Ravnih kotara u zaleđu Zadra. Želimo povezati poljoprivredu s turizmom kako bi naši poljoprivrednici iskoristili maksimum, kazao je župan Stipe Zrilić.

Dodao je da je u županiji u prošloj godini zabilježen rast prihoda poduzetnika, kao i pad nezaposlenosti, nadajući se da će slična biti i 2015. godina.

Osim edukativnog dijela, mnogi poduzetnici naglasili su kako su im manifestacije Poslovnog uzleta idealna prilika za predstavljanje njihovog poslovanja kolegama iz branše, budućim poslovnim suradnicima i partnerima te stjecanje novih poznanstava koja će im biti dodatni plus u njihovom poslovanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...