U nedjeljnoj povorci Karnevala 2015. godine “čak” 19 maškaranih skupina po 2.000 kuna

Održavanje središnjeg događanja manifestacije koja se još uvijek zove Zadarski karneval 2015. predviđeno je za nedjelju, 15. veljače 2015. godine s početkom u 16 sati. Naime, točno u navedeni sat 19 okupljenih maškaranih skupina trebale bi se već tradicionalno s  parkirališta ispred zgrade Ljepotica zaputiti preko Jazina do Narodnog trga gdje će se održati i službeno predstavljanje svih karnevalskih skupina.
Iz TZ grada Zadra pozivaju sve zainteresirane da dođu na Narodni trg pogledati program karnevalskih skupina te da se nakon njihovog predstavljanja zapute i do obližnjeg Tovar Square-a u Varoši (terasa caffe barova Kult i Dišpet) gdje će uslijediti nastavak zabave za sve naše sugrađane i goste, kako  u svom pozivu iz TZ-a kažu, dobre volje, uz nastup grupe Psihomodo Pop i DJ Angela.
Na zadarskom Karnevalu 2015. godine u nedjeljnoj povorci sudjelovat će 19 maškaranih skupina i to redom; MK Beštije, viteška skupina Vitezovi Vranski, puhački orkestar Gospić i mažoretkinje grada Gospića,  Lukoran Kud Tud plesačice, Zadarske mažoretkinje, Privlaka, Ninske maškare, Puntamika, Stanovi, Pjevačka skupina Čevulja, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, Udruga Kaleta Pakoštane, Premuda – Premujske maškare, Sali, Biograd, Udruga Ninske mažoretkinje, Diklo,  Slavonski brod – KUD Šokadija “Šumeće“ te  KUD Bleke i konji.
Kako su nedavno iz TZ grada Zadra istaknuli, 20 najoriginalnijih prijavljenih skupina će dobiti  financijsku potporu TZ grada Zadra u iznosu od 2.000 kuna, što nas dovodi do zaključka kako će tu “svoticu” dobiti svih čak 19 prijavljenih skupina, čini se bez obzira na originalnost.  Čak niti ovaj “velikodušni”  novčani poticaj za pojavljivanje i zabavu u povorci od Ljepotice, preko Narodnog trga i Kalelarge pa do svoje kuće nije uspio dati “umjetno disanje” umirućem Karnevalu kojeg na životu koliko toliko održava nekoliko privatnih ugostiteljskih objekata, uz poneku financijsku ili barem medijsku potporu TZ grada čiji bi to posao zapravo trebao biti.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...