Uginula sredozemna medvjedica Adriana gađana je sačmaricom

Sredozemna medvjedica Adriana koja je ljetos uginula prije nekoliko godina gađana je puškom, pokazali su rezultati rendgenske snimke, javlja Regional Express.

Nije moguće točno utvrditi prije koliko godina su nastale ozljede, no utvrđeno je da je više puta pogođena puškom u glavu gdje su pronađena zrna.

Osim zaraslih ožiljaka glave, mogući tragovi nasilja, nađeni su i na repu ove nesretne životinje, a upućuju na napad harpunom. Ipak, da li su navedeni ožiljci zbilja od harpuna, za sada nije potvrđeno, kazala je za Regional Express Jasna Antolović, voditeljica Grupe sredozemna medvjedica koja je i sama u šoku od upravo dobivenih informacija.

Antolović se prisjeća da je na medvjedici još 2009. ili 2010. godine primijetila jaku oteklinu desne strane glave, ispod oka.

O navedenom činu, izviještena je Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode – ured u Pazinu, Inspektorat zaštite prirode u Zagrebu, kao i Državni zavod za zaštitu okoliša.

Podsjetimo, sredozemna medvjedica Adriana koja je često boravila na pulskim plažama, preminula je ljetos od posljedica upale pluća, kako je tada službeno priopćeno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...