Zlatko Svirčić nakon psihijatrijskog vještačenja vraćen u zadarski pritvor

Osumnjičenik za ubojstvo i pokušaj višestrukog ubojstva,  Zlatko Svirčić vraćen je u zadarski istražni zatvor iz zagrebačke bolnice za osobe lišene slobode gdje je duže vrijeme, zbog lošeg zdravstvenog stanja bio na liječenju. Nad njime je u tijeku još psihijatrijsko vještačenje kojom bi se trebalo utvrditi je li bio uračunljiv kada je upucao Marina Orlovića i njegovog desetomjesečnog sina.

Podsjetimo, Svirčić je 23. prosinca na zadarskom predjelu Bili Brig došao s pištoljem, te je njegov pohod završio je ranjavanjem 49-godišnjeg Marina Orlovića i njegovog 10-mjesečnog sina Giannluce. Orlović je preminuo nakon šest dana kome u zadarskoj Općoj bolnici, dok se njegov sin oporavio od teške ozlijede mozga.

Prema riječima susjeda, Svirčić je krenuo i na svoju bivšu suprugu Maju Musap Orlović, koja se nalazila u kući, no u tome ga je spriječio susjed. Zato će Svirčić odgovarati za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva. Nakon što se Svirčić sam predao policiji, pritvoren je kako ne bi ponovio djelo te zbog posebnih okolnosti uznemiravanja javnosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...