Danas se na Viru obilježava Dan narcisa – Svjetski dan borbe protiv raka dojke: Velika fritaja, roštilj i nastup Ivice Sikirića Iće

U subotu, 21. ožujka, na Viru će se obilježiti Dan narcisa – Svjetski dan borbe protiv raka dojke, a usporedno s tim događajem organizira se i prigodni zabavni program pod nazivom “Pozdrav proljeću”. Obilježavanje Dana narcisa uz prikupljanje dobrovoljnih priloga i podjelu narcisa održat će se na Trgu sv. Jure u periodu od 10:00 do 12:00 sati. Humanitarnu akciju i prikupljanje dobrovoljnih priloga provodi zadarska sekcija udruge Europa Donna, a akciju na Viru organizacijski podupire Općina Vir. Cilj ovogodišnje akcije jest promocija kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju, a sve u sklopu lobiranja za donošenje nacionalnog programa liječenje raka dojke kojim se smrtnost smanjuje za 15-20%.

Osim obilježavanja Dana narcisa, na istom mjestu i u isto vrijeme, uz veliku fritaju, roštilj, te uz nastup Ivice Sikirića Iće, obilježit će se početak proljeća. “Pozdrav proljeću” obogatit će animacijski program animacijske grupe “Risus”, a na obližnjem košarkaškom igralištu održat će se košarkaški turnir.

Pozivaju se svi mještani Vira i okolice da svojim prisustvom podrže ovu humanitarnu akciju te da se, ujedno, zabave na samom početku proljeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...