Nakon što je Antena Zadar prva razotkrila malverzacije bivše ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu; Upravno vijeće na današnjoj sjednici poništilo natječaj za novog ravnatelja!

Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije na današnjoj sjednici poništilo je natječaj za izbor novog ravnatelja te ustanove.

Naime, nakon što nitko od šest prijavljenih kandidata za mjesto čelne osobe Zavoda za hitnu medicinu nije dobio potrebno povjerenje članova Upravog vijeća, točnije, nitko od njih nije uspio dobiti tri glasa od ukupno pet članova, koliko je potrebno da bi se izabrao novi ravnatelj koji će nasljediti početkom veljače smijenjenu Davorku Krnčević, donesena je odluka o raspisivanju novog natječaja.

– Natječaj je poništen jer nitko od prijavljenih kandidata nije prošao, odnosno nijedan nije dobio potreban broj glasova, a za dan ili dva bit će raspisan novi koji će biti otvoren 15 dana u skladu sa zakonskim procedurama. Tek tada ćemo vjerujem imati novog ravnatelja ili ravnateljicu ove ustanove koja broji 180 zaposlenika te upravlja ispostavama u Gračacu, Pagu, Ninu, Kalima, Starigradu, Benkovcu, Biogradu, Poličniku i naravno samom Zadru. Ustanova i sama ravnateljska funkcija nosi sa sobom veliku odgovornost s obzirom na broj zaposlenih, broj vozila i brojnih problema unutar same ustanove. Problematika je jako  složena jer se radi o ustanovi koja se bavi spašavanjem  ljudskih života  i stoga ravnateljstvo moramo povjeriti najodgovornijoj i najsposobnijoj osobi. Iako je do sada tu dužnost,  odnosno v.d. ravnatelja obnašao dosadašnji zamjenik smijenjene Krnčević, dr. Vlatko Grković, to već predugo traje i najkasnije za 20-ak dana moramo znati ime čelnog čovjeka Zavoda. Iako će se i na ponovljeni natječaj, vjerujem, javiti opet isti ljudi, u prijavu za novi natječaj smo dodali obvezno prilaganje programa plana i razvoja Zavoda za hitnu medicinu što u ovom prvom nismo tražili te vjerujem kako će upravo to odlučiti o imenovanju novog ravnatelja, odnosno ravnateljice, kazao je visoko pozicionirani izvor iz Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Kako doznajemo na ovaj poništeni natječaj javilo se ukupno sedam kandidata. Jedna prijava je odbačena u samom startu jer nije bila potpuna, dok je ostalih šest ispunjavalo uvjete iz natječaja. Prijavljeni kandidati su bili Marijana Vladović iz Croatia osiguranja, Mirko Tokić, nekadašnji šef Državnog inspektorata u Zadru, Božidar Švorinić iz Psihijatrijske bolnice na Ugljanu, Dario Ivankov iz Zadarske županije, Mirko Erstić iz Zavoda za Hitnu medicinu te Željko Muić iz Zavoda za Hitnu medicinu.

Zanimljiva je činjenica kako su upravo kandidata Željka Muića, rukovoditelja ekonomskog-financijskog poslovanja u Zavodu za Hitnu medicinu Zadarske županije, mediji u više  navrata dovodili u vezu s bivšom ravnateljicom Davorkom Krnčević.

Kako je nedavno pisala Antena Zadar,  izvor blizak cijeloj situaciji (podaci poznati redakciji) istaknuo je kako unatoč smjeni, Davorka Krnčević i dalje “drma” Zavodom za Hitnu medicinu, te se navodno i dalje tajno sastaje s trenutnim v.d. ravnatelja Vlatkom Grkovićem, Zlatkom Kožarom, inače djelatnikom ispostave Poličnik te spomenutim Muićem kojima na ne bas suptilan način zadaje naređenja i postupke kako da “vode” Hitnu.

Znači li to da je Davorka Krnčević toliko moćna da i dalje vuče  konce Zavoda iz sjene?! Unatoč odluci Upravnog vijeća?!

Bivša ravnateljica Krnčević je smijenjena po četiri osnove: zbog kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o ustanovama, Statuta Zavoda za hitnu medicinu i poslovnika Upravnog vijeća Zavoda.  Do raspisivanja novog natječaja, funkciju v.d. ravnatelja i dalje obavlja njezin donedavni zamjenik, dr. Vlatko Grković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...