Od sada možete puniti vaše mobitele bežičnim putem zahvaljujući “pametnom namještaju” iz IKEA-e

IKEA-u ne treba posebno predstavljati, a da kompanija razmišlja van okvira modernog namještaja, govori nova inovacija koja omogućuje punjenje mobitela bežičnim putem.

Naime, kompanija je kroz svoj projekt Home Smart, kojim se razvijaju inovativna rješenja koja doprinose boljem životu kod kuće, u svoj namještaj ugradila tehnologiju za bežično punjenje mobitela i tableta. Kako bi sve ostalo u stilu IKEA-e, ova tehnologija je gotovo nevidljiva, a kablovi postaju prošlost.

„Stvorili smo pametna bežična rješenja koja čine kablove nepotrebnima. Zahvaljujući našoj kolekciji, istovremeno možete puniti nekoliko uređaja, a vaš dom će ostati uredan i ugodan bez kablova“, objasnio je David Wahl, jedan od dizajnera kolekcije koja pretvara noćne ormariće, stolne i podne lampe te radne stolove u mjesta za punjenje.

Nova IKEA kolekcija koristi tehnologiju koja ima globalni Qi standard certificiranja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji imaju ugrađen Qi standard (Google, Nexus, Nokia Lumia, HTC, Samsung). Uređaje koji nisu Qi kompatibilni, (poput iPhone uređaja) moguće je puniti VITAHULT navlakom za punjenje koju će kupci također moći nabaviti u IKEA robnim kućama.

U nastavku možete vidjeti i nekoliko slika koje pokazuju kako izgledaju ovi bežični punjači na namještaju IKEA-e.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...