Pogledajte kako je Zadranin Danijel Subašić izludio napadače Arsenala!

Dan nakon što su nogometaši Monaca u osmini finala Lige prvaka izbacili favorizirani Arsenal, europski su mediji složni: apsolutni junak na monegaškom stadionu Louis II u utorak je bio čuvar mreže hrvatske reprezentacije Danijel Subašić.

Istina, primio je 30-godišnji Zadranin dva gola, što mu se ove sezone nije puno puta dogodilo, a Monaco je poražen s 2:0, ali hrvatski je vratar na kraju utakmice završio u zagrljaju i na rukama suigrača. Monaco je u prvoj utakmici u Londonu slavio s 3:1, pa se domaći poraz 2:0 nije pokazao kobnim. No, da nije bilo Subašića, bio bi puno teži.

Hrvatska je “jedinica” izluđivala Arsenalove nogometaše, branio je Subašić i moguće i nemoguće. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena je zaustavio udarce Girouda i Welbecka, u nastavku je ispod grede izvadio pokušaj Özila iz slobodnjaka, a obrana večeri je došla u 84. minuti. Sjajnim je refleksom na samoj crti obranio udarac Girouda iz neposredne blizine i spriječio Topnike da odu na željenih 3:0. No, i nakon herojske predstave, Subašić je ostao onakav kakav je uvijek – skroman i nenametljiv. Nije htio preuzeti zasluge za plasman u četvrtfinale.

“Samo sam radio svoj posao, to uvijek govorim. Stvarno smo se branili dobro. Bilo je teško, ali dobro je završilo. Za ovu mladu momčad, to je jako važan rezultat. Iznimno smo sretni”, prenosi Subašićeve riječi Le Figaro.

Na pitanje kako mu se činilo posljednjih nekoliko minuta kada je Arsenal napravio žestoki pritisak i krenuo po treći gol, uz smiješak je odgovorio:

“Bilo je puno stresa. No, to je normalno. Igrali smo protiv sjajne momčadi, pune iskusnih igrača koji su naviknuti na ovakvu razinu natjecanja. S druge strane, mi imamo samo dvojicu ili trojicu koji su iskusili tu razinu. Kakav je bio osjećaj nakon zadnjeg zvižduka? Ne znam, teško je to opisati. Sretan sam zbog momčadi, ovih osam ovosezonskih utakmica u Ligi prvaka su stvarno nevjerojatan doživljaj.”

Za kraj se nametnulo pitanje koga Monaco priželjkuje u četvrtfinalu.

“Ne znam, a iskreno i nije me briga. Napravili smo nešto čudesno, a što će biti dalje, vidjet ćemo”, zaključio je hrvatski junak koji je i ovom prilikom ispod dresa nosio majicu s likom pokojnog prijatelja Hrvoja Ćustića koji je smrtno stradao prije sedam godina tijekom utakmice Zadar – Cibalia kada je glavom udario u zid uz teren.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...