Svijet na rubu 3. Svjetskog rata, Putin: “Bio sam spreman na raspolaganje staviti nuklearno oružje”

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je na državnoj televiziji u nedjelju navečer kako je na vrhuncu krize u Ukrajini bio spreman staviti na raspolaganje nuklearno oružje zbog situacije na Krimu.

Dokumentarni film “Krim. Povratak u domovinu” prikazan je u nedjelju na ruskom krajnjem istoku, a moskovskim gledateljima predstavljen je u 20.00 sati po srednjoeuropskome vremenu.

‘Krim je povijesno naš teritorij. Tamo živi ruski narod. Živjeli su u opasnosti. Nismo ih mogli napustiti’, izjavio je u filmu Vladimir Putin.

Ruski predsjednik kazao je kako je slanjem ruskih vojnika na Krim spriječeno krvoproliće na referendumu u ožujku 2014., nakon kojega je taj ukrajinski poluotok pripojen Rusiji.

Nakon što je proruski ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič svrgnut 22. veljače 2014., Rusija je na Krim poslala tisuće specijalaca i obavještajaca zbog osiguranja ruskih vojnih objekata koji se nalaze na tom poluotoku.
Za takvo stanje je optužio i SAD rekavši kako je upravo Amerika ‘dirigirala’ tijek krize.

“Oni su pomogli obučavanju nacionalista odnosno njihovih naoružanih skupina i to u zapadnoj Ukrajini, Poljskoj i donekle u Litvi. Oni su omogućili oružani državni udar”, izjavio je Vladimir Putin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...