Unatoč novoj prometnoj regulaciji: Za zabranu parkiranja pored stare tehničke škole nije briga vozače, a očito ni policiju

Kao što smo nedavno pisali, Odlukom o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Zadra donesenoj na 13. sjednici Gradskog vijeća održanoj 3. ožujka 2015. godine, a koju je odobrila i Policijska uprava zadarska, Poluotok je, za sada još uvijek “na papiru”, ostao bez 20 parkirnih mjesta.

Prema novoj odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja koju provodi tvrtka Obala i lučice u Gradu Zadru, ukinulo se parkiranje na križanju ulica kralja Dmitra Zvonimira, Ante Kuzmanića i Krešimira Ćosića (otok u Foši), te na lijevoj strani ulice Narodnog lista od križanja s ulicom Šime Vitasovića do križanja s ulicom Obitelji Stratico i Bedemi zadarskih pobuna (uz staru tehničku školu), a uvela se naplata parkiranja ispred autobusnog i željezničkog kolodvora.

Iako je Odluka o novoj organizaciji i naplati parkinga postala važeća 12. ožujka 2015.  godine, nepropisno parkirane automobile neće kažnjavati gradska tvrtka Obala i lučice d.o.o. niti na teren slati pauk službu.

– Činjenica je da su ti prostori uvođenjem nove prometne regulacije, odnosno ukidanjem parkirališnih mjesta na navedenim lokacijama, postali javna površina te mi više nemamo nikakvu nadležnost nad njima. Dakle, to je sada posao isključivo prometne policije, po čijem nalogu postupa i pauk služba, kazao je Eduard Duka, direktor Obala i lučica d.o.o.

Kod stare Tehničke škole iako je znak zabrane parkiranja i zaustavljanja postavljen, niz auta svakodnevno je i dalje uredno parkiran. Čini se da se vozačima dugogodišnjih navika teško riješiti, a policiji na nove teško naviknuti. Nije jasno zašto prometna policija ne uvodi red na ovom teritoriju, pogotovo vikendom, jer koliko smo mi upoznati ta služba radi 24 sata sedam dana u tjednu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...