Hajdaš Dončić: Pelješki most koristit će se besplatno

Pelješki most koristit će se besplatno, sufinancirat će se EU sredstvima u visini od 50 do 80 posto, a mogao bi biti gotov do 2018. ili 2019. godine, rekao je u petak u Dubrovniku ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Ministar je kazao i kako očekuje izradu studije izvodljivosti do kraja sljedećeg mjeseca.

“Krajem svibnja bi trebala biti gotova studija izvodljivosti za Pelješki most, rade je Hrvatske ceste s konzultantima. Nakon toga slijedi revizija studije utjecaja na okoliš koja se paralelno radi, i vjerujem da bi na ljeto Hrvatske ceste mogle raspisati natječaj za projekt povezivanja juga”, rekao je novinarima Hajdaš Dončić, koji danas u Dubrovniku potpisuje ugovore o sufinanciranju izgradnje lučke infrastrukture u luci Ston i pomorsko putničkog terminala Vela luka.

Istaknuo je kako je realno očekivati završenje tog projekta u roku od dvije do tri godine nakon potpisivanja ugovora, što znači da bi Pelješki most mogao biti izgrađen 2018. ili 2019. godine.

Odgovarajući na novinarska pitanja, ministar je također istaknuo kako će prije izgradnje mosta biti završeni radovi u Zračnoj luci Dubrovnik, koja je nedavno izabrana kao jedan od prva četiri projekta u Europskoj uniji za kreditiranje u sklopu tzv. “Junckerovog plana”.

“Radovi u Zračnoj luci Dubrovnik bit će gotovi prije Pelješkog mosta, u prvoj fazi su već počeli, a za 20-ak dana očekujemo potpisivanje ugovora za drugu fazu, koja je financirana 75 posto bespovratnim sredstvima, a ostatak dolazi iz Junckerovog plana”, izjavio je Hajdaš Dončić.

Projekt proširenja Zračne luke Dubrovnik investicija je vrijedna više od 246 milijuna eura.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...