Kraljičina plaža među najboljima po pisanju Business Insidera!

Zbog toga što je smještena pored Jadranskog mora, Hrvatska je dom niza prekrasnih plaža s bistrom, plavom vodom, započinje Business Insider svoj članak kojim je nahvalio velik broj hrvatskih plaža.

Bez obzira na to je li riječ o dobro poznatoj dubrovačkoj plaži ili osamljenoj plaži Stiniva na Visu, koja je skrivena između dviju litica, svaka plaža ima svoju originalnu ljepotu, napisala je autorica Talia Avakin o hrvatskim plažama.

U priloženoj foto galeriji možete pogledati prekrasne fotografije dalmatinskih plaža koje je snimio profesionalni fotograf Boris Kačan iz Zadra. Borisa i njegov fotografski opus možete pratiti na Facebooku i njegovoj web fotografskoj web stranici.

Prva na popisu našla se šljunčana plaža u Mošćeničkoj Dragi pored Opatije. Za tu plažu smještenu u podnožju Učke, Business Insider piše da pruža prekrasan pogled iz hlada borova, prenosi index.

Sljedeća su Brela, a plaža je prozvana “mediteranskom oazom sa šest kilometara bijelog pijeska, isprekidanog stablima smokava i maslina”. Dodaje se da je Forbes ovu plažu svrstao među najljepše u Europi.

Središnja dubrovačka plaža jedna je od najpopularnijih, zahvaljujući pogledu koji pruža na Stari grad i gradske zidine. Business Insider savjetuje da unajmite pedaline i razgledate grad s pučine.

Plaža u Baški nalazi se na Krku, najvećem hrvatskom otoku. Plaža vam nudi barove, restorane i kafiće u kojima se možete odmoriti od sunca, a tijekom kupanja možete istraživati skrivene uvale, opisana je sljedeća plaža na njihovom popisu.

Kraljičina plaža u Ninu poznata je po ljekovitom blatu, koje se koristi kao lijek za upale zglobova i mišića. Osim toga, plaža pruža nevjerojatan pogled na Velebit.

Na dubrovačkim plažama ljeti mogu vladati gužve, no Sveti Jakov nudi vam privatni raj. Lokalno stanovništvo voli ovu skrivenu plažu zbog njene mirne plave vode, prekrasnog pogleda i privatnosti, navodi autorica članka.

Sljedeća je na popisu omiška plaža, poznata po zlatnom pijesku koji je mekan zbog blizine Cetine. Plaža je obrubljena borovima i stablima tamarisa, a s nje puca prekrasan pogled na obližnji kanjon.

Obitelji s malom djecom vole plažu Prapratno, smještenu na jugu pelješkog poluotoka, zbog plitke i mirne vode te mekog pijeska. Ljudi i dalje mogu hodati po dnu i na udaljenosti od sto metara od plaže.

Plaža Zlatni rat na Braču je dom spektakla poznatog kao zlatni rog, 600-injak metara dugog poteza pijeska kojem se dive zbog jedinstvenog oblika. Ova plaža je prvi izbor onima koji se bave vodenim sportovima, jer je na udaru dobrog vjetra, stoji u članku.

Stiniva na Visu je plaža u uvali, skrivena između dviju litica udaljenih četiri metra. Zbog njene jedinstvene lokacije plaža se smatra jednom od najveličanstvenijih u zemlji.

Plaža smještena u špilji kod Dubrovnika je skriveno mjesto daleko od gužve, a ovdje možete plivati i istraživati špilju Betina, prenosi index.

Saplunara je dom osamljenoj uvali i plaži Blaće, čije vode ostaju relativno tople kroz cijelu godinu.

Plaža Šunj na Lopudu je mirna plaža sa mekim, pješčanim obalom i bistrom vodom boje smaragda.

Odisejeva špilja na Mljetu je velika špilja pored plaže do koje se može doći kroz tunel dug 30 metara. Legenda kaže da je upravo ovdje Odisej našao zaklon nakon brodoloma. Zbog ljepote Mljeta, odlučio je na njemu ostati sedam godina, napisao je u svom članku Business Insider.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...