Reno Sinovčić Kalmeti, pročelnicima i gradskim vijećnicima: “Zahvaljujem jer ste svi pomogli da se upropasti zadarski nogomet!”

Nogometni klub Zadar, zbog loših uvjeta na stadionu, preseljen je u 2. ligu. U 25 godina hrvatske samostalnosti Grad Zadar u infrastrukturu stadiona uložio je oko 4,7 milijuna kuna plus rasvjeta reflektora što je manje nego u tridesetak gradova u Hrvatskoj, kazao je na sjednici Gradskog vijeća Reno Sinovčić. Smatra kako su upravo nebriga gradske vlasti oko ulaganja u nogometnu sportsku infrastrukturu, ali i djelovanje oporbe učinili svoje te je klub trenutno u stanju kakvom i gdje je te da su tako učinili sve da se uništi NK Zadar.

– Zahvalio bih se pojedincima ovdje koji su napravili sve da NK Zadar naniže neuspjehe i da na žalost ove godine završi u 2. ligi. Naime, stotinama prijava, lažnih i nedokazanih, učinili su da se moja malenkost makne od nogometa i to je rezultiralo da nismo dobili licencu, a natjecateljski rezultati su bili lošiji nego dok je moja malenkost bila uključena u klub posljednjih 15 godina. Isto tako se zahvaljujem i ovoj drugoj strani koja po pitanju infrastrukture nije učinila ništa. Zakon o športu kaže da lokalna samouprava mora brinuti o infrastrukturi stadiona, a to Grad Zadar nije prepoznao niti napravio. Imam podatak da je Grad u 25 godina naše samostalnosti  u infrastrukturu stadiona uložio oko 4,7 milijuna kuna plus rasvjeta reflektora. Više od toga su uložili Imotski, Makarska, Šibenik itd. Što se tiče natjecateljskog dijela Grad je uložio 33 milijuna kuna, odnosno 2,5 milijuna na godinu, a samo hladni pogon kluba iznosi oko 3,5 milijuna kuna i to bez plaća profesionalnog pogona što u ovom trenutku NK Zadar nitko ne može ni osigurati, a vanjskog suradnika više nema. Još jednom zahvaljujem jer ste svi pomogli da se upropasti zadarski nogomet! Pitanje koje glasi je kada će ili da li će Grad smoći snage napraviti zapadnu tribinu koja je potrebna da bi se NK Zadar mogao vratiti u 1. ligu? Taj projekt je gotov i stoji u ladici, upitao je zadarskog gradonačelnika Kalmetu vijećnik Sinovčić.

Gradonačelnik Kalmeta istaknuo je kako je u planu gradnja novog nogometnog stadiona u sklopu ŠC Višnjik, no kaže kako sportskih terena nikada dovoljno te će o gradnji zapadne tribine razmisliti, a njenu realizaciju stavio je pod sportske prioritete.

–  Neki dan smo prezentirali sve sadržaje koji će se graditi u sklopu ŠC Višnjik, pa ne bih sada opet o tome. No, u konačnici, nakon mnogih faza izgradnje tamo je predviđen i novi gradski stadion u dnu centra, ali to je dugoročna vizija. Treba imati strpljenja, treba istrpiti sve optužbe da bi se nešto napravilo. Naime, nije lako realizirati projekte dok oporba neargumentirano lupa po vama. Dok se ne napravi taj stadion, slažem se da sportskih terena nikad dosta. Osobno mislim da tu tribinu treba napraviti čime bi dobili jedan lijep stadion koji zadovoljava sve uvjete. No, tada dolazimo do pitanja novaca. Ki će to platiti? Zemljište je otkupljeno, postoji projekt. Mi ćemo o tome doista razmisliti, jer to mora biti jedan od sportskih prioriteta, odgovorio je Sinovčiću Kalmeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...