Maksim Mrvica otvara 21. Zadarsko kazališno ljeto

Ovogodišnje, 21. po redu Zadarsko kazališno ljeto oduševit će brojne ljubitelje kvalitetne glazbe. Klavirski virtuoz Maksim Mrvica otvorit će ovu tradicionalnu manifestaciju 30. lipnja na Trgu pet bunara.

Tijekom trodnevnog, glazbenog dijela festivala u Muzeju antičkog stakla nastupit će britanski jazz pijanist i orguljaš Brian Auger, američki blues pjevača Neal Black sa svojom grupom The Healers i američka saksofonistica, flautistica, vokalistica i skladateljica Camille Thurman.

U kazališnom dijelu programa bit će izvedeno desetak predstava hrvatskih kazališta te dvije zadarske premijere: “Kola” Zadarskog plesnog ansambla i “Branitelji” HNK Zadar.

– Prva u nizu predstava bit će naša, domaća bajka ‘Nečisti i djevojka’ u režiji Renea Medvešeka, vidjet ćemo i ‘Ritinu školu’ s Natašom Janjić i Markom Torjancem, a vjerujem da će publici biti posebno zanimljiva predstava ‘Thelma i Louise’ Istarskog narodnog kazališta iz Pule, redatelja Dalibora Matanića, u kojoj igra mlada zadarska glumica Tihana Lazović, najavila je dramska producentica Jadranka Svaguša.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...