projekt udruge bila hrvatska

U Zadru finale Kraljevske regate

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Na jučerašnjoj se konferenciji za novinare Marin Lerga, predsjednik Udruge Bila Hrvatska, najavio je novi projekt Udruge.

Ovogodišnje izdanje Kulturnog Majdana koji je lani organiziran kao jednodnevna manifestacija, ove je godine proširen na čitav tjedan. Okosnicu manifestacije činit će Kraljevska regata u kojoj će sudjelovati deset kajakaških posada, osam ukrajinskih i dvije hrvatske, a koja će povezati hrvatske kraljevske gradove Knin, Šibenik, Biograd i Nin, a prilikom dočeka na kraju svake od  sedam etapa bit će organiziran kulturni program.

Čitava je manifestacija i turistički atraktivna, a u finalu na zadarskom Narodnom trgu u 19 sati na sam Dan državnosti, 25. lipnja, spaja se s još jednim velikim projektom, Svi zajedno – Hrvatsko Naj. U sklopu programa predstavit će se kulturna baština Hrvatske, slijede potom nastupi Tovareće mužike – Sali, Zvuci Zavičaja – Orzenj dinarsko pjevanje, KUU Milan Begović Vrlika – Vrličko kolo, KUD Kijevo – Kijevsko kolo  i Oleg Kovalchuk – Ukrajinska narodna pjesma iz područja na kojima je nekada bila tzv. Bila Hrvatska.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar