Doživite paški ljetni karneval!

Nešto što uistinu treba doživjeti, a ne samo čitati o tome – paški ljetni karneval.  Najstariji je to  ljetni karneval u Hrvatskoj, a  počinje u srijedu 22. srpnja i traje sve do nedjelje 26. srpnja. Gradom Pagom zavladat će prekrasne maske, a glavni gradski trg i paške ulice postat će rasplesane oaze maškaranih skupina. Najbolja doza karnevalskog ludila na Jadranu ono je što svakako ne smijete propustiti.

U sklopu Paškog ljetnog karnevala u srijedu i četvrtak biti će zagrijavanje uz Dječji karneval u Kuli Skrivanat i večernji program na gradskom trgu. Svi oni željni dobre zabave uz puno plesa, dobre glazbe i paško kolo,  uživat će i u izboru Princa ljetnog karnevala, programu prijatelja paškog karnevala iz Metajne i koncertu Marka Pecotića. Dan kasnije, u četvrtak, gradski trg pretvorit će se u prikaz karnevalskog života u gradu Pagu prije 100 godina.  U priču kako su to nekada živjeli Pažani moći će uploviti brojni tursiti  i osjetiti dašak karnevalske prošlosti.  Kroz karnevalsku modnu reviju gosti grada Paga moći će pogledati neke od najljepših karnevalskih kostima iz Paga.

Karneval u Pagu

Nakon dvodnevnog zagrijavanja, u petak i subotu 24. i 25. srpnja  glavni su dani 56. Paškog ljetnog karnevala. Vesela maškarana povorka krenut će u petak u  20 i 30 sati ispred hotela Pagus u Pagu i već u 21:00 sat na Trgu Petra Krešimira preuzeti vlast. Gradom će zavladati pravo karnevalsko „ludilo“.  Moštvo zanimljivih ljetnih maski,  vrućeg plesa, zabave, dobre hrane, brojnih nagrada i jedinstveno paško kolo, u kojem uživaju gosti iz svih zemalja svijeta, ono je što paški karneval čini posebnim. Spaljivanje odnosno „važiganje“ Marka s kojim iz grada odlazi sve zlo i posljednje ovoljetno kolo, koje prolazi kroz cijelu staru gradsku jezgru, prizor je za pamćenje zbog kojeg se isplati potegnuti do Paga.  Sve to obilježit će veličanstveni vatromet i koncert Klape Sol iz Paga. Nakon nekoliko dana brzog karnevalskog ritma Pažani i njihovi gosti opustit će se uz koncert ovogodišnjeg pobjednika Splitskog festivala, pjevača  Petra Graše.

Koncert Petra Graše biti će  u nedjelju 26. srpnja u 21: 30 na glavnom gradskom trgu. Organizatori Paškog ljetnog karnevala su Centar za kulturu i informacije Pag i Turistička zajednica Grada Paga, a pokrovitelj je Grad Pag.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...