Modna priča u domu poznate Zadarske slikarice Jagode Beader Maričić

Biste li ikada mogli zamisliti da usred Zadra postoji stan u kojem kad se nađete imate dojam da ste se našli u drugoj državi ? Naprosto se zaprepastite i ostanete u blagom šoku nekoliko minuta dok proučavate sve sitne detalje i starine koji sačinjavaju ovaj prostor. Upravo takav je stan u kojem je odrasla gospođa Jagoda Beader Maričić koja  je ugostila nekoliko profesionalaca  i dopustila da iskoriste njen stan za potrebe fotografiranja jedne modne priče. Ekipu čine fotograf Ivo Šišević Šiško, dizajnerica nakita Marija Ivandić te vizažistica Maja Gligorić koja je osmislila i organizirala cijelu priču.

U razgovoru sa gospođom Jagodom, Maja saznala je detalje iz života respektabilne  Zadarske slikarice koja preferira nadrealizam te živopisno objašnjava kako stvara svoju umjetnost koja joj je donijela 25 samostalnih izložbi u zemlji i imnozemstvu. Ova rođena Zadranka  diplomirala je likovnu umjetnost na Pedagoškoj Akademiji 1976.godine u Zadru te je aktivna članica HDLU-a već punih 20 godina. U svoje slike pretače svoje vizije te ljubav prema Zadru kojeg ima i u njenim djelima ako se malo bolje zagledate.

Njezin stan je nešto prilično posebno i neviđeno. Nalazi se u staroj zgradi u ulici Obala Kneza Trpimira 20, na zavoju kod Marexa. U njemu se rodila te ga je nasljedila i s godinama mu mjenjala ruho. Tu se miješaju razni stilovi; stropovi sa zlatnim anđelima u venecijanskom stilu, dekor kauča i fotelja podsjeća na barok i rokoko, a tu su uklopljeni i safari motivi koje gospođa donosi sa svojih putovanja.

Modna priča prikazuje ekscentričnu umjetnicu plemićkog  podrijetla, a sam interijer pojačava dojam i tjera nas da maštamo o tim nekim drukčijim vremenima. Raskoš, kič i dekadencija prikazani su kroz zlatne motive i spektar boja kojima odiše ovaj prostor.  Model, Antonia Ćurković nosila je haljine iz butika Max&Co te nakit pod imenom Sia Art Zadar. Za frizuru je bio zadužen frizerski salon 5RA.

Iskreno se nadamo da će ovakvih priča biti malo više; gdje se spajaju moda, umjetnost i dekor. Također je lijepo otkriti neke skrivene dragulje poput ovog stana no i umjetnina gospođe Beader Maričić koje će oduševiti sve istinske ljubitelje slikarstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...