Policija plovilima i helikopterom kontrolirala gliseraše

U petak, 03.srpnja, od 9 do 14 sati, na pet lokacija  zadarskog akvatorija i to u moru ispred Biograda, Sukošana, Ždrelca, Dugog otoka i Vira, provedena je akcija nadzora sigurnosti prometa na moru s naglaskom na suzbijanje glisiranja u blizini plaža u lukama i morskim prolazima.

Akcija je provedena s pet službenih plovila Postaje pomorske policije Zadar u koordinaciji s helikopterom MUP-a čija posada je iz zraka nadzirala zadarski akvatorij.

Tijekom provođenja akcije policajci su kontrolirali brojna plovila i njihove posade te u glisiranju zatekli ukupno 11 prekršitelja kojima su uručeni obvezni prekršajni nalozi s novčanim kaznama.

Također, u protekla dva dana, policijski službenici Postaje pomorske policije Zadar su na paškom i biogradskom području zatekli jednog hrvatskog i sedam stranih državljana kako glisiraju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Svima su uručeni obvezni prekršajni nalozi i naplaćene novčane kazne.

S ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru i zaštite svih sudionika pomorskog prometa, a posebno kupača, zadarska policija će samostalno i u suradnji s Lučkom kapetanijom nastaviti sa sličnim akcijama tijekom cijele sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...