Zašto biste kavi trebali dodati malo maslaca?

Kad god pijemo kavu, dodajemo joj šećer, mlijeko ili vrhnje kako bi pojačali i unaprijedili njen okus. No u svijetu trenutno vlada trend dodavanja maslaca ovom jutarnjem favoritu, jer isti nudi mnoštvo blagodati za tijelo.

1. Obrok u šalici

Ako ste tip osobe koja preskače doručak (iako je on najvažniji obrok u danu), dodajte dvije čajne žličice maslaca u prvu jutarnju kavu. Tijelo ćete na taj način opskrbiti s dovoljno kalorija i masnoća koji će vam dati energiju za novi radni dan.

2. Hrana za mozak

Ljudi piju kavu zbog njenog okusa i mirisa, ali prvenstveno zbog kofeina koji im daje energiju za obavljanje raznih aktivnosti. Kada kavi dodate maslac stvara se moćna kombinacija koja povećava i kognitivne sposobnosti odnosno jača naše mogućnosti da primjećujemo, istražujemo, analiziramo i rješavamo probleme.

3. Pomoć pri mršavljenju

Organski maslac sadrži konjugiranu linolnu kiselinu (CLA) koja dokazano smanjuje tjelesnu masnoću kod osoba s viškom kilograma. U ovom proizvodu nalazi se i maslačna kiselina koja smanjuje upalne procese u tijelu, te pozitivno djeluje na srce, piše portal Punkufer.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...