Belgijski reality show “Beste Vrienden” sniman u Zadarskoj županiji

Turistička zajednica Zadarske županije je u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu asistirala u realizaciji snimanja jedne od najgledanijih emisija nacionalne belgijske televizije VRTEEN čime će belgijskom tržištu predstaviti niz ljepota Zadarske županije.

Belgijska je televizija u razdoblju  od 19. do 22. rujna 2015. snimala jednu epizodu svog showa “Beste Vrienden” odnosno “Najbolji prijatelji” na području cijele sjeverne Dalmacije i u objektima Ilirije. Emisija u trajanju  od 40 minuta emitirat će se kao dio serijala od osam emisija 2016. na flamanskoj televiziji u udarnom terminu. Dosadašnji su pokazatelji gledanosti oko 1,5 milijuna gledatelja!

Reality show “Beste Vrienden” prati dva para prijatelja poznatih, uglednih  ili slavnih osoba iz Belgije, koji odlaze na putovanje u određenu zemlju, gdje borave i na zabavan način svakodnevno sudjeluju u natjecateljskim aktivnostima različitog karaktera nakon čega se proglašava pobjednik. U snimanju ove emisije sudjelovale su Sabine Appelmans, bivša vrhunska tenisačica a sada i sportska novinarka na nacionalnoj televiziji i Kim Gevaert, bivša atletičarka osvajačica srebrne medalje u utrci na 200 metara sa Olimpijade u Pekingu. Drugi par činile su Olga Leyers, tv voditeljica i glumica i njena sestra Billie Leyers, pjevačica i kantautorica, inače kćeri jednog od najvećih tamošnjih pjevača. Iznimno popularan voditelj emisije Bruno Wyndaele postavljao je pred natjecatelje različite zadaće koje valja riješiti, a potom i ocjenjivao učinjeno.

Emisija ide već dugi niz godina, a snimanje je po prvi puta obuhvatilo i Hrvatsku. Baza cijele produkcije bila je na biogradskom području u objektima Ilirije, a iz te  baze, sudionici show-a svakodnevno su kroz različite natjecateljske aktivnosti obilazili i upoznavali ovaj kraj koji je zbog svojih prirodnih i kulturnih različitosti prozvan „Hrvatska u malom“ te na jedinstven način u, na 1 sat vožnje dostupnim atraktivnostima predstavlja gledateljima najbolje od Hrvatske.

Ilirija d.d., turistička tvrtka iz Biograda na Moru, ugostila je ekipu te im ustupila sve svoje objekte na korištenje i tako omogućila realizaciju ovog zahtjevnog projekta koji svakako predstavlja iznimnu promociju Zadarske županije na belgijskom tržištu.

Pored grada Biograda i objekata Ilirije d.d. predstavilo se i naše bogato zaleđe Ravnih kotara. Dio aktivnosti odvijao se u akvatoriju ispred Biograda, na otocima Pašmanu i Ugljanu, lokacijama Novigrada i Vinjerca, na Zrmanji oko kajaka i spusta, na zadarskoj rivi i Kalelargi te u susjednom Šibeniku. Sudionici snimanja predstavili su i bogat izbor aktivnosti – skijanje na vodi, tenis, kajak i rafting, planinarenje, biciklizam, jedrenje, ronjenje i jahanje, a posebno ih je oduševio način života u mjestima naše Županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...