Ministar Siniša Hajdaš Dončić sutra u Zadru i Bibinjama

Ministar Hajdaš Dončić sa suradnicima će sutra u 11:00 sati obići novu luku Gaženica.

Infrastrukturni radovi u luci Gaženica (LOT I, LOT II i LOT IIIa) u potpunosti su završeni i vrijedni su 1,1 milijardu kuna od čega je 807 milijuna kuna uloženo u protekle tri godine. Natječaj za izvođača nove zgrade putničkog terminala bit će objavljen tijekom listopada 2015. godine. Postupak pretkvalifikacije kroz koji se javilo 10 respektabilnih građevinskih kompanija također je završen, a očekivani završetak natječaja i potpisivanje ugovora s izvođačem očekuje se u veljači 2016. godine, dok se krajem 2017. očekuje završetak gradnje novog terminala.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić u 12:00 sati nastaviti će obilazak novih investicija prvenstvenog koncesionara teretne Luke Zadar d.d. u pratnji direktora Nikole Dragičevića. Lučka uprava Zadar ove je godine s Lukom Zadar d.d. potpisala ugovor o prvenstvenoj koncesiji na lučkom području teretne luke Gaženica na 25 godina, čime se Luka Zadar d.d. obvezala kroz narednih 10 godina investirati ukupno 215.8 milijuna kuna. Luka Zadar d.d. započela je s radovima na rekonstrukciji hladnjače na gatu rasutih tereta u vrijednosti šest milijuna kuna, zatim sa radovima na izgradnji ograde oko luke u vrijednosti milijun kuna te na izgradnji sustava odvodnje za fekalne i oborinske vode u vrijednosti pet milijuna kuna. Vrijednost investicija u ovoj godini iznositi će 12 milijuna kuna, dok su planirana ulaganja u 2016. godini u vrijednosti 20 milijuna kuna.

U 12:45 sati ministar Hajdaš Dončić obići će rekonstrukcije i denivelacije križanja državne ceste D8 i županijske ceste u naselju Bibinje. Zbog povećanja sigurnosti u prometu i protočnosti prometa, a radi nepreglednosti postojećeg križanja, predviđena je denivelacija podvožnjakom, kojim će se županijska cesta provesti ispod državne ceste. Ukupna vrijednost investicije je 12.759.310,37 kuna, izvođač radova je zajednica ponuditelja SARAĐEN d.o.o. kao vodeći partner i SWIETELSKY Baugesellschaft m.b.H. Radovi su u tijeku, a predviđeni rok završetka je veljača 2016. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...