Dina e Mel zatvaraju ovogodišnji “Zadar classic open air”

U četvrtak, 10. i petak 11. rujna Zadar classic open air donosi još dva koncerta kojima zaokružuje ovogodišnji ciklus tog festivala posvećenog obnovi i uređenju koncertne dvorane u Kneževoj palači. Svoj doprinos tom cilju dvije će večeri za redom dati Dina e Mel, odnosno, Melita Ivković (gitara) i Dina Bušić (glas), koje na otvorenu pozornicu Trga Petra Zoranića dolaze nakon nastupa u Francuskoj na jazz festivalu Augres du jazz, održanog u La Petite Pierre-u.

Dina i Melita inače su stalne sudionice Zadar classic open air-a,  osebujnog uličnog festivala kojega, uz potporu Grada Zadra i gradske Turističke zajednice, treću godinu za redom, organizira zadarski Lions klub.

Zadarske će glazbenice u ovoj prigodi, kao i prije tri godine, nastupiti u formaciji banda, uz kontrabasista Josipa Marcelića i udaraljkaša Nikolu Vidovića. Na programu banda  koji se bavi isključivo brazilskom glazbom, od bossa nove i sambe pa sve do musice popular, obje će večeri biti obrade najpoznatijih pjesama Toma Jobima, Ary Barosoa, Badena Powella, Caetana Velosa, Joyce i brojnih drugih. Sve obrade pjesama potpisuje gitaristica Melita Ivković, a vokalnu dionicu svojim lirskim glasom interpretira Dina Bušić.

Dina e Mel feat J.&.M. nastupaju, dakle, u četvrtak i petak na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. I na tim će se, kao i na svim dosadašnjim koncertima Zadar classic opena air-a, prikupljati dobrovoljni prilozi namijenjeni uređenju koncertne dvorane bez koje su Zadrani ostali u listopadu 1991. godine u bjesomučnim agresorskim napadima na grad.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...