Google u borbi protiv dijabetesa

Googleov odjel za razvoj medicinskih tehnologija Life Sciences ostvario je suradnju s francuskom farmaceutskom tvrtkom Sanofi. Sve se ovo odvilo pod okriljem nove krovne kompanije Alphabet koja je vlasnik i Googlea i Life Sciencesa.

Sanofi i Life Sciences surađivat će na polju poboljšanja kontrole i liječenja dijabetesa tipa 1 i tipa 2. Sanofi već sad posjeduje teoretsko znanje, a Google posjeduje potrebnu tehnologiju te se čini kako će ova suradnja, barem na papiru, biti iznimno plodonosna.

Želi se razviti sustav za skladištenje i analizu informacija o razini glukoze krvi oboljelih od dijabetesa, ali taj bi sustav, za razliku od dosadašnjih, funkcionirao u realnom vremenu -od 0 do 24 sata. Pacijenti bi na taj način bez poteškoća mogli svoju bolest držati pod kontrolom i tako živjeti mnogo sigurniji i bezbrižniji život.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...