Hakerska ofenziva na Apple, čuvajte se ako imate iPhone

Više od 225.000 Appleovih telefona iPhone i tableta iPad hakirano je novom vrstom informatičkih virusa “KeyRaider”.

– Smatramo da je to dosad najveća krađa naloga na Appleu izazvana određenim virusom, objavila je američka firma za informatičku sigurnost Palo Alto Networks na svom web siteu, gdje rezimira rezultate istrage obavljene zajedno s grupom amatera Weip Tech (WT), koja okuplja fanove Applea u Kini.

Istraživanje je pokazalo da su virusom bili pogođeni korisnici iz ukupno 18 zemalja, među kojima su Kina, ali i Francuska, Rusija, Japan, Velika Britanija, SAD, Kanada, Njemačka, Australija, Izrael, Italija, Španjolska, Singapur i Južna Koreja.

irus funkcionira tako što upada u komunikaciju iPhonea i iPada s iTunesom, i tako hakeri dolaze u posjed, između ostalog, naloga na Appleu, zajedno s lozinkom.

Neke žrtve tog virusa konstatirale su abnormalne kupovine, druge doživjele hakersku blokadu uređaja koji su potom od njih tražili otkup.

Iz Applea je priopćeno da su problemom bili pogođeni isključivo oni koji ne samo da su deblokirali svoje uređaje da bi omogućili korištenje funkcija koje ne upotrebljava proizvođač, već su i preuzeli virus prustupajući nesigurnim izvorima. Poduzete su sve mjere da se zaštite pogođeni tim problemom, dodali su iz Applea.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...