Županijski vijećnik Ivica Klanac prelazi iz Laburista u HSP AS

Županijski vijećnik Ivica Klanac napustio je Laburiste – Stranku rada i odlučio se politički angažirati u svjetonazorski nešto drugačijoj stranci HSP AS-u.

– Gospodin Klanac već je popunio pristupnicu. O njegovom prijelazu, a i o prijelazima splitskih članova nekih drugih stranaka u našu, a koji su u tijeku imamo samo pozitivno mišljenje. Naime, ovaj čin pokazuje da imamo širinu. Naš socijalni i gospodarski program prepoznat je kao kvalitetan od strane svih, rekao je za Antenu Zadar  predsjednik HSP AS-a prof. Ivan Tepeš i dodao da su u HSP AS dobrodošli baš svi, ukoliko nemaju krimena i ne gaje mržnju prema pripadnicima drugih nacionalnosti i rasa.

– Iznimno nas raduje što se u našu stranku uključuje sve više mladih, obrazovanih i sposobnih ljudi. Ovo potvrđuje da nismo ekstremno desna stranka kako nas se često nastoji prikazati, već se izravno nastavljamo na političko djelovanje Ante Starčevića i time privlačimo širok spektar ljudi, kaže zadovoljno Tepeš.

Dok su u HSP AS-u već dobro upoznati s novonastalom situacijom, zadarskim Laburistima naš je poziv bio prvi glas o političkom transferu Ivice Klanca.

– Prvi put čujem ovu informaciju, gospodin Klanac nije me obavijestio o prelasku u HSP AS niti je, koliko je meni poznato, imao u vidu neku drugu stranku. Ukoliko se ovo pokaže istinitim, smatram da je krajnje nekorektno što nije uputio obavijest o svom izlasku iz naše stranke, kazao je Marko Vidučić, povjerenik Laburista za Zadarsku županiju.

– Ovo je veliki gubitak za našu stranku, ne gubimo samo svog vijećnika u Županijskom vijeću, već i jednog od najaktivnijih članova, rekao je Vidučić, a ni Danijel Lordanić, povjerenik Laburista za Grad Zadar nije znao o čemu je riječ.

HSP AS službeno će prestaviti svoje pojačanje na sutrašnjoj konferenciji za medije. Tom prilikom čut ćemo i komentar Rudolfa Dvorskog, dožupana Zadarske županije i potpredsjednika HSP AS-a, a bit će govora i o važnim društvenim i političkim aktualnostima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...