Ministarstvo regionalnoga razvoja pozvalo otočne poslodavce za dodjelu potpora

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU objavilo je na svojim internetskim stranicama Javni poziv za dodjelu državnih potpora otočnim poslodavcima.

Dodjele se odnose na 2015. godinu, male su vrijednosti, a ciljaju na očuvanje radnih mjesta. Rok za podnošenje zahtjeva i dostavu dokumentacije je 30. listopada.

Ministarstvo ovakve mjere provodi od 2006. godine, a potpore su od početka iznosa visine jedne prosječne mjesečne bruto plaće za svakog zaposlenika. Na otocima druge skupine (razvijeni otoci) potpora je upola manja.

Ovim mjerama pokušava se financirati dio troškova poslovanja poslodavcima, omogućiti zadržavanje radnih mjesta i novo zapošljavanje te potaknuti razvoj otočnog gospodarstva.

Korisnici potpora mogu ostvariti potpore pod sljedećim uvjetima:
da imaju sjedište na otocima
da obavljaju djelatnost na otocima
da radnici koje zapošljavaju imaju prebivalište na otocima
da radnici koje zapošljavaju rade kod istog Korisnika potpora najmanje dvanaest mjeseci bez prekida do trenutka podnošenja Zahtjeva
da udio vlasništva Republike Hrvatske, jedinice regionalne (područne) samouprave i jedinice lokalne samouprave u strukturi vlasništva Korisnika potpora nije veći od 50%
da nisu financijske institucije (banke, osiguravajuća društva, štedno-kreditne zadruge i slično).

Najveći mogući iznos potpore za otočne poslodavce je 200 tisuća eura, a potpore se računaju u kunskom tečaju na dan isplate.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...