VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme čeka za produženi vikend?

Agencija ZARAPIX
Tamni način

Prema trenutnim prognostičkim kartama na pravo proljepšanje vremena morat ćemo pričekati barem do početka sljedećeg tjedna, ako ne i duže. Naredni dani, uključujući i vikend, koji će mnogi pretvoriti u produženi, neće biti naročito povoljni za boravak na otvorenom. Bit će dosta oblaka i kiša koje mjestimično mogu biti i obilne. Sa sjevernim vjetrovima temperature će još malo pasti, osobito u unutrašnjosti.

U četvrtak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, a još je moguća i mjestimična kiša. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a uz mjestimice pojačanu naoblaku postoji mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 10 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 14 do 18, a na Jadranu od 20 do 24°C.

U petak će posvuda biti promjenjivo oblačno uz mogućnost za povremena sunčana razdoblja, osobito na Jadranu. I dalje će biti nestabilno pa je ponegdje još moguća kratkotrajna kiša. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 18, a na Jadranu od 21 do 24 °C, piše Tportal.

U subotu će biti promjenjivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu. Na Jadranu i u njegovu zaleđu kiša će biti češća i obilnija, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Prijepodne će u unutrašnjosti biti nešto povoljnije pa su moguća i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 11, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 15 do 20, u gorju nešto niža, a na Jadranu od 19 do 22 °C.

U nedjelju će posvuda biti oblačno uz povremenu kišu mjestimice i obilnu, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na Jadranu. Prema kraju dana duž Jadrana se očekuje postupan prestanak oborina. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo. Kroz dan jugo će postupno okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 13, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 16, a na Jadranu od 18 do 23°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima ponedjeljak bi trebao biti nešto povoljniji, no o nastavku tjedna prerano je govoriti.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar