Orijentacijski tjedan i “Brucošijada”!

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru organizirao je po prvi puta Orijentacijski tjedan za sve brucoše.

Brucoški tjedan započinje 12. listopada 2015. godine te traje završno s Brucošijadom do 16. listopada 2015. godine, a obuhvaća niz interaktivnih predavanja, okrugli stol i druženja koja su tematski raspoređena po danima.

U ponedjeljak, 12. listopada 2015. godine, studentska pravobraniteljica Karmela Jelčić, preuzet će ulogu voditeljice koja će kroz TOUR-DE-FAKS pokazati brucošima sve ključne lokacije počevši od Staroga kampusa, zgrade Rektorata, studentske menze do prostorija Novog kampusa i sveučilišnih knjižnica. Prvi obilazak započinje u 10 sati, a drugi u 16 sati ispred Studentskog kluba.

U utorak, 13. listopada 2015. godine, bivši predsjednik Studentskog zbora Pavao Parunov i sadašnja zamjenica predsjednika Studentskog zbora Anabela Memišević, predstavit će brucošima, ali i drugim studentima, rad i mogućnosti koje pruža Studentski zbor (prijavljivanje studentskih projekata, sudjelovanje u Povjerenstvima i Odborima, predstavništvo studenata…). Predstavljanje započinje u 19 sati u Studentskom klubu, a studenti će imati priliku nakon predavanja, postavljati pitanja studentskim predstavnicima te na taj način saznati koje mogućnosti postoje u razdoblju studija uz nastavne obveze.

U srijedu, 14. listopada 2015. godine, na predavanju u 19 sati u Studentskom klubu govorit će se o studentskom standardu, a student-predavač Tonči Cvrlje (član Lokalnog povjerenstva za kontrolu prehrane studenata) izložit će bitan segment studentskog standarda-studentsku prehranu. Predavanju će se pridružiti student-predavač Marko Malbaša (član Povjerenstva za evaluaciju pristiglih prijava na natječaj za smještaj u Studetskom domu 2015./2016.) koji će obrazložiti proceduru prijava na natječaj za Studentski dom te mogućnosti i probleme, također, bitnog segmenta studentskog standarda. Naposljetku, na predavanju će se pridružiti predstavnica Student-servisa koja će omogućiti studentima uvid u postupak prijave u Student-servis te način traženja posla i probleme na koje studenti mogu naići tijekom obavljanja studentskih poslova. Nakon predavanja, točnije u 20.30 sati, u Studentskom klubu održat će se “Večer društvenih igara” na kojem će studenti imati priliku druženja i upoznavanja uz raznolike društvene igre.

U četvrtak, 15. listopada 2015. godine, u 19 sati u prostorijama Studentskog kluba održat će se okrugli stol studentskih udruga pod nazivom “Studentski aktivizam” na kojem će predstavnici studentskih udruga govoriti o radu i potrebama aktivnog djelovanja studenata u studentskim udrugama. Sudionici okruglog stola su: Klub studenata učiteljskog studija, Udruga studenata psihologije-Kasper, Udruga studenata geografije, ESN Zadar i drugi. Nakon okruglog stola, točnije od 20.30 sati organizirano je druženje ispred DHM-a te od 22 sata započinje warm-up za Brucošijadu u Q-Baru.

U petak, 16. listopada 2015. godine, u 17 sati na terenu ŠRC Franka Lisice (iza Studentskog doma) održat će se utakmica malonogometne sveučilišne lige. Istog dana, od 22.00 sata započinje Brucošijada na kojoj će nastupiti grupa Elemental i DJ Bake Junior. Studenti koji podignu narukvicu u Studentskom klubu, svakog radnog dana od 9-21 sati, uz predočenje iksice, osigurat će si bespalat ulaz.

Organizatori pozivaju sve brucoše, ali i druge studente da se pridruže nizu predavanja i zanimljivih druženja kroz sljedeći tjedan!

Što je studentski zbor?

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru je studentsko izborno predstavničko tijelo koje štiti interese studenata, sudjeluje u odlučivanju u tijelima Sveučilišta u Zadru i predstavlja studente u sustavu visokog obrazovanja.

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru nestranačko je, nezavisno i nepolitičko tijelo studenata/ica preddiplomskog i diplomskoga studija Sveučilišta u Zadru.

Rad Studentskog zbora financira se iz proračuna Sveučilišta u Zadru.

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru bira studentske predstavnike u Senat i druga tijela te vijeća Sveučilišta u Zadru koja  reguliraju pravnim aktima sudjelovanje studentskih predstavnika u istima, donosi plan i program rada Studentskog zbora, imenuje studentskog pravobranitelja, brine o kvaliteti života studenata, a posebice o kvaliteti studijskog procesa, studentskom standardu, ostvarivanju studentskih prava i drugim pitanjima važnim za studente, predlaže nadležnim tijelima Sveučilišta u Zadru plan financiranja studentskih aktivnosti, potiče izvannastavne aktivnosti studenata i obavlja druge poslove od interesa za studente Sveučilišta u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...