Times: EU će uskoro deportirati stotine tisuća ljudi!

Stotine tisuća tražitelja azila kojima je zahtjev odbijen bit će deportirano iz Europe tijekom sljedećih nekoliko tjedana, piše u srijedu britanski Times, pozivajući se na “tajni plan” Europske unije.

Bruxelles ima namjeru zaprijetiti povlačenjem pomoći, trgovinskih sporazuma ili viznih aranžmana ako zemlje poput Nigera ili Eritreje ne pristanu primiti natrag svoje ekonomske migrante.

Prijedlog također sadržava odredbu po kojoj će zemlje članice EU-a  držati u pritvoru tisuće migranata kako bi ih se spriječilo da pobjegnu uoči deportacije.

Očekuje se da će zahtjev za azilom biti odbijen za oko 400.000 ljudi koji su ušli u EU u prvoj polovici ove godine.

Nacrt teksta o kojem će u četvrtak razgovarati ministri unutarnjih poslova EU-a upozorava da bi zemlje trebale više migranta vraćati u njihove zemlje jer bi rast broja onih koji su vraćeni mogao odvratiti ilegalnu imigraciju od dolaska u zemlje EU-a.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...