Kreće gradnja POS – ovih stanova na području Crvenih kuća

Krajem proteklog mjeseca donesena je odluka da će se na području Crvenih kuća, na lokaciji A1 krenuti u postupak izgradnje stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje, a na lokaciji A4 izgradnja stanova za potrebe MORH – a. Isto ministarstvo već je prije rezerviralo lokaciju, te su u dogovoru dio prepustili Gradu Zadru.
Grad Zadar je, s ciljem provođenja mjera za zadovoljavanje stambenih potreba  građana i poboljšanja kvalitete stanovanja  proveo anketu o zainteresiranosti građana za kupnju stana po Programu društveno poticanje stanogradnje, na temelju koje je prijavljeno 96 zainteresiranih obitelji, a interes raste. Javni poziv je raspisan, a u tijeku je i uređenje imovinsko – pravnih odnosa.
– Na natječaj se mogu javiti svi građani koji nemaju riješeno stambeno pitanje, a veličina stana za koji se mogu prijaviti ovisi o broju članova domaćinstva. Maksimalna cijena kvadrata u prodaji ne može biti viša od 1125,66 eura, dok cijena u gradnji može biti do 804,4 eura po metru kvadratnome, objasnila je pročelnica Mirjana Zubčić.
Raspisat će se i novi natječaj za listu prioritet, s obzirom da je dotadašnji zastario. Grad je u taj dio već do sad uložio 17 milijuna kuna u infrastrukturu, a predviđene su gradnje škole i vrtića.
– Grad će, kao i pri dosadašnjoj gradnji POS – ovih stanova pokušati dodatno sniziti cijene. Do sad se Grad Zadar, kako bi se dodatno spustila cijena, odrekao svojih potraživanja, nastojat ćemo da tako bude i ovaj put, a taj prijedlog stavit ćemo pred Gradsko vijeće, dodao je Kalmeta.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...