POTRAŽITE POMOĆ!

Ovih 5 vrsta boli nikako ne pokušavajte liječiti kod kuće

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Iako kad nas nešto boli često posežemo za tabletama protiv bolova, to u nekim slučajevima nije preporučljivo.

Neke boli ukazuju na ozbiljnije zdravstvene probleme koje zahtijevaju stručnu, a ponekad i hitnu medicinsku pomoć. Stoga ne ignorirajte simptome koji se javljaju i potražite pomoć na vrijeme.

Dakako, to ne znači da svaki put kad vas nešto boli trebate trčati doktoru, ali osjećate li neke od navedenih simptoma svakako ih shvatite ozbiljno i potražite pomoć.

1. Akutna ili kronična bol u leđima s nelagodom u udovima

Akutna ili kronična bol u leđima praćena trncima i slabosti u udovima ili nemogućnosti kontrole zadržavanja mokraće upućuje na kompresiju živca koja zahtjeva hitnu medicinsku intervenciju.

2. Bol u lijevoj ruci s nelagodom u prsima u gornjem dijelu leđa

Bol u lijevoj ruci praćenog osjećajem stezanja i nelagoda u prsima i gornjem dijelu leđa može biti biti znak angine pektoris, sindroma koji najčešće nastaje uslijed nedovoljne opskrbe srčanog mišića krvlju, kao i bolesti koronarnih arterija.

3. Bolovi u donjim ekstremitetima

Bolovi i grčevi u mišićima koji se javljaju tijekom odmora najčešće u predjelu potkoljenice uz bljedilo, smanjenu temperaturu koće na mjestu bolnog područja i smanjen puls znaci su arterijske insuficijencije odnosno do prekida dotoka krvi do organa. Sindrom akutne insuficijencije koja je praćena naglim simptomima zahtjeva hitnu dijagnostiku i liječenje. Ukoliko se simptomi zanemare često dovodi do amputacije određenih dijelova tijela, a ponekad čak i do smrti.

4. Bol praćena groznicom, umorom ili natečenim zglobovima

Bol koja se javlja zajedno s groznicom, umorom, toplinom, crvenilom ili otečenosti zglobova i koja se pogoršava tijekom kretanja upućuje na reumatoidni artritis- kronični, upalni poremećaj koji može dovesti deformiranih i bolnih zglobova, ali i do gubitka gubitka funkcije zglobova.

5. Jaka bol koja se pogoršava noću

Duboka, jaka i dugotrajna bol u bilo kojem dijelu tijela koja se pogoršava noću i koja često dolazi uz anemiju, neobjašnjive prijelome, trivijalne padove, česte infekcije i umor može biti posljedica neke vrste raka kostiju.Primjetite li neke od ovih simptoma što hitnije potražite medicinsku pomoć.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar