Zaslužena pobjeda Zadra!

Nakon neizvjesne završnice Zadar je u derbiju 10. kola ABA lige pred 6 tisuća gledatelja na Višnjiku svladao Partizan 65-61.

Trener domaćih Ante Nazor bio je zadovoljan.

– Čestitam mojim dečkima koji su pokazali karakter i želju te našim sjajnim navijačima koji su nas nosili do pobjede. Zadar je večeras slavio na pogon Tornada. Izvukli smo maksimum uz pomoć naše publike i na krilima Tornada. Jako treniramo, a momčad koja jako trenira rijetko gubi utakmice. Atmosfera oko kluba je odlična i sada je na igračima, nama iz stožera i na upravi kluba da je dodatno oplemenimo. Imamo još dosta rezervi u momčadi, tako su nas u prvom dijelu dvoboja su nas detalji dijelili od odlaska na plus 20, da bi se u završnici morali spašavati. Dolaskom Ante Delaša dobilo smo vođu, kako na terenu tako i u svlačionici. On treba biti uzor svim mlađim igračima po načinu treniranja i ponašanju van terena. Bašić? On je naš kapetan i od njega očekujem da napreduje kroz sezonu. Danas je preokrenuo ritam u našu korist, ali to nije slučajno. Radom na treningu pokazuje ozbiljnost i treba tako nastaviti.

Centar Zadra Ivan Marinković:

– Smatram da smo zasluženo pobijedili. Hvala navijačima na odličnoj atmosferi koju su stvorili tijekom cijelog dvoboja. Vratili smo se u završnici nakon velikog pada u trećoj četvrtini što pokazuje da ova momčad ima karakter.

Trener Partizana Petar Božić:

– Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Vratili smo se iz teške situacije i imali priliku doći do pobjede, ali smo u nekim situacijama naivno reagirali i vratili domaćine u utakmicu. Možda smo se previše potrošili u hvatanju zaostatka. Zadar je tu priliku iskoristio, a mene baš ne tješi to što igramo bolje, kad se to ne vidi na ljestvici.

Igrač Partizana Čedomir Vitkovac:

– Šteta zbog poraza, jer smo bili u obećavajućoj situaciji do same završnice, ali smo svojim glupostima domaćine vratili u igru. Odigrali smo loše prvo poluvrijeme, a na kraju nismo uspjeli kapitalizirati dobru igru u drugom dijelu dvoboja. Zadar je pokazao više mirnoće i na kraju zasluženo došao do pobjede. Mi se malo po malo dižemo u formi, ali to moramo pokazati i rezultatima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...