Europski gradovi upozoreni na moguće terorističke napade!

Bečka policija priopćila je u subotu da je ‘prijateljska’ obavještajna služba upozorila brojne europske glavne gradove na mogućnost pucnjave ili bombaškog napada u Europi prije Nove godine potičući policiju diljem kontinenta da pojača sigurnosne mjere.

“Spomenuto je nekoliko mogućih imena potencijalnih napadača koja su provjerena i istraga temeljena na tim provjerama dosad nije dala konkretne rezultate”, navela je bečka policija u izjavi, šest tjedana nakon napada islamističkih militanata u Parizu u kojemu je ubijeno 130 ljudi.

“Nekoliko dana pred Božić prijateljska (obavještajna) služba poslala je upozorenje u brojne europske glavne gradove rekavši kako može doći do napada eksplozivom ili pucnjave između Božića i Nove godine na mjestima s mnogo ljudi”, stoji u priopćenju.

Upozorenje obavještajne službe, koju priopćenje nije imenovalo, upozorava na višu razinu prijetnje nego što je “opća neodređena” razina kako je navedeno ranije, rekla je bečka policija, zamolivši Austrijance za razumijevanje zbog pojačanih kontrola.

Dodatne sigurnosne mjere uključuju nadzor mjesta na kojima se okuplja mnogo ljudi “posebice na manifestacijama i prometnim centrima” kao i pojačane kontrole identiteta i pojačani oprez za stvari u kojima se može nositi eksploziv kao što su torbe ili “okviri bicikla”, kaže se u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...