“Večera s porukom” u Zadru: Vaterpolisti pomažu Udruzi za Down sindrom

Na svom nacionalnom putu, a po prvi puta u Zadru, održat će se nova “Večera s porukom”, u kojoj ulogu domaćina ima Hrvatski vaterpolski savez. Organizirana kao tradicionalna Noć hrvatskog vaterpola, ove se godine održava se kao “Večera s porukom” u zadarskom Falkensteiner Club Funimation hotelu u subotu, 5. prosinca, s početkom u 20:30 sati. Sredstva se prikupljaju za Udrugu za Down sindrom Zadarske županije. Grad Zadar je pokrovitelj večere kao prijatelj projekta “Večera s porukom”.

– Iznimno nam je drago da smo zajedno s projektom “Večera s porukom” te Hrvatskim vaterpolskim savezom u mogućnosti pozvati sve građane Zadra I Zadarske županije na ovo jedinstveno druženje. Sredstva prikupljena na ovom događaju bit će namijenjena za uređivanje i opremanje prostorija naše Udruge, u kojoj se radi s djecom s Down sindromom!, izjavila je Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

Gosti ove humanitarne večeri imat će priliku upoznati najbolje hrvatske i svjetske vaterpoliste, prisustvovati dodjeli godišnjih nagrada HVS-a te prvi vidjeti što nam vaterpolisti pripremaju u olimpijskoj 2016. godini, u kojoj brane zlato iz Londona.

Moderatorica večere je poznata Zadranka, Doris Pinčić Rogoznica, a za glazbeni dio večeri pobrinuti će se Antonija Šola.

– Sretni smo što zajedničkim snagama možemo pomoći Udruzi za Down sindrom. Nedavno je Hrvatska vaterpolska reprezentacija pred prepunim bazenom na Višnjiku pobijedila Rusiju. Idućeg vikenda četiri najbolja hrvatska kluba u Zadru igraju Finalni turnir Kupa Hrvatske. Ovo je idealna prilika da nam se svi pridružite na našoj tradicionalnoj večeri te da na taj način zajedno osiguramo bolje sutra djeci s Down sindromom – štićenicima Udruge!, izjavio je dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

U lipnju 2007. roditelji djece s Down sindromom osnovali su Udrugu kojom nastoje organizirano pomoći djeci u razvoju, usvajanju raznih znanja i vještina te njihovoj što boljoj integraciji u društvo. Cilj Udruge je također senzibilizacija društvene zajednice prema osobama s Down sindromom, unapređivanje zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja tih osoba u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih za Down sindrom. Udruga posebno skrbi o djeci i mladima s Down sindromom radi poboljšanja njihovog statusa; broji oko 100 članova i članica je Hrvatske zajednice za Down sindrom.

Ulaznice za Večeru s porukom – Noć hrvatskog vaterpola mogu se kupiti na www.entrio.hr i na svim prodajnim mjestima Entria po cijeni od 300 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...