Čemeljić: “Zuboviću je opet dopuštena kandidatura, kako uz lažno prebivalište?”

Povjerenik Vlade sutra stiže u Općinu Kolan voditi njen hladni pogon, budući da do 1.1. Josip Zubović, trenutni tehnički načelnik, nije uspio skupiti dovoljan broj ruku općinskih vijećnika za podršku proračunu Općine za 2016. godinu.

Povjerenik će biti zadužen za isplatu plaća, ali će i, nada se šef kolanskog HSP-a AS Damir Čemeljić, općinskim vijećnicima napokon dati na uvid svu dokumentaciju koju je, prema njegovim riječima, Zubović dugi niz godina skrivao. Radi se o fakturama, ugovorima pa čak i cijelim godišnjim proračunima koje vijećnici nikada nisu bili u mogućnosti vidjeti.

U svakom slučaju, vladin povjerenik će Općinom presjedati naredna tri mjeseca, nakon čega slijede novi izbori u Kolanu koji bi mogli uroditi brojnim političkim iznenađenjima.

Čemeljić ne izražava sumnje kako će koalicija nastala u Općinskom vijeću, koja je uspjela “srušiti” Zubovića, u konačnici pobijediti na izborima, ali iskazao je izrazito negativan stav prema samoj mogućnosti da se trenutni načelnik uopće kandidira.

Ako je protuzakonito imati lažno prebivalište te ako je DORH utvrdio da Zubović ima lažno prebivalište, zašto još nitko nije reagirao po tom pitanju i zašto se njemu kandidatura i dalje omogućava?, upitao se Čemeljić.

Izrazio je bijes prema institucijama pravne države, prije svega prema PNUSKOK-u koji već mjesecima nije reagirao na njegovu prijavu protiv Zubovića pod izlikom “da imaju previše posla, da im dokumenti stoje na koljenima jer nemaju dovoljno stolova”.

Kako su brzinski proveli istragu o tome je li se prisluškivalo Božu Petrova? Zašto se onda nije pokrenula barem istraga ograničenog opsega protiv Zubovića? Nemaju stolove? Pa mi ćemo im kupiti stolove, kaže Čemeljić.

Pri kraju našeg razgovora Čemeljić je najavio skorašnju konferenciju za novinare za koju nije krivo pretpostaviti da se radi o neslužbenom početku izborne kampanje. Datum održavanja? I dalje tek okviran.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...