Mađari i Britanci u novogodišnjoj noći izgubili 150 tisuća mobitela

Nekoliko desetina tisuća Mađara izgubilo je svoje mobitele na brojnim proslavama diljem Mađarske, objavili su tamošnji mediji.

Uzimajući u obzir kako većina korisnika ne brine o sigurnosti svojih mobilnih telefona, vrlo je izvjesno da će više od 70 posto nalaznika bez ikakvog problema moći pregledati sadržaj uređaja, od poruka do fotografija, doznajemo od Petera Bereša, konzultanta u jednoj mađarskoj IT tvrtki.

Podatak kako je više od nekoliko desetina tisuća Mađara izgubilo svoje mobitele ne čudi ako se ista noć usporedi s onom u Velikoj Britaniji, gdje je prema procjenama čak 138 tisuća mobilnih telefona i laptopa napustilo svoje vlasnike.

Prema anketi koja je provedena u kafićima diljem Velike Britanije u novoj godini se po kafiću izgubi u prosjeku 12 mobilnih telefona ili laptopa.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...