Pomak u izgradnji dječjeg vrtića u Ražancu?

Čini se da je napravljen pomak ka izgradnji dugo očekivanog i mnogo puta obećavanog dječjeg vrtića u Ražancu i to iznošenjem detaljnih planova izgradnje istoga.

Naime, na mrežnoj stranici Općine Ražanac osvanula je obavijest kako će se vrtić graditi uz Osnovnu školu Jurja Barakovića, na parceli veličine 600 kvadrata. Ukupni trošak iznosit će 2.486.342,71 kuna, od čega će 1.679.996,26 kuna poći na samu izgradnju, 532.431,25 na uređenje okoliša, a investicija opremanja vrtića iznosit će 273.915,21 kuna.

U općini Ražanac ima 40-ak djece s kojima putujuća teta Zlata Miočić-Stošić radi u mjestima Ražanac, Rtina, Jovići, Radovin, Krneza, Ljubač, Ljubački Stanovi i Podvršje, te odrađuje obveznu godinu male škole, a ukupan broj predškolaca koji bi pohađali dječji vrtić u Ražancu je oko 120, navedeno je na općinskim stranicama kao najvažniji razlog nužnosti izgradnje ovoga objekta za predškolsku djecu.

Projekt izgradnje vrtića sufinancirat će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a svu potrebnu dokumentaciju, ako vas ista zanima, možete preuzeti na web stranici Općine Ražanac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...