Potrebni novci za troškove operacije: Onix je izgubio šapicu – u rani mu pronašli komad sačme!

Stravična priča o nečijem iživljavanju nad nedužnim mačkom iz Babinduba o kojem smo pisali jučer, dobila je svoj neslućeni epilog – u rani nesretne životinje pronađen je komad sačme! 

Zbog “lovačkih ambicija” nekog bešćutnog čovjeka koji se sa zračnom puškom iz samo njemu znanih razloga namjerio na četveronožnog ljepotana kojeg život nije mazio, šapici napaćenog mačka nije bilo spasa:

– Odveli smo ga kod drugih veterinara, kod kojih vodimo životinje kad su u pitanju lomovi. Nažalost, šapa je morala biti amputirana, da su ju pokušali spajati infekcija bi odmah buknula i rezultirala sepsom. Najgore je sada iza njega, rana mu je očišćena i zašivena, sada treba paziti dok u potpunosti ne zacijeli. Kako bi se spriječile potencijalne komplikacije, mačak je na terapiji antibiotikom, rekla nam je volonterka zadarskog azila kod koje se mačak privremeno nalazi.

Na novonastalu situaciju brzo se privikao i već sporo, ali vješto hoda na svoje tri preostale šapice.

– Nije mu potrebna nikakva proteza, navikao se hodati na tri šapice budući da se na ozlijeđenu šapicu nije mogao osloniti. Sad mu je puno lakše, jer ju više ne “vuče”, rekla nam je volonterka, dodajući kako za razliku od ljudi, životinje puno lakše prihvaćaju gubitak udova i brzo se snalaze u novim životnim okolnostima koje amputacija sa sobom nosi.

Unatoč horor priči u kojoj se ni kriv ni dužan našao, Onix, kako ga je privremena udomiteljica nazvala, ne gubi nadu u ljudski rod. Odmah nakon što se probudio iz anestezije, u maniri prave maze zaželio se ljudskog dodira – dodira koji ne nanosi bol, već liječi i tješi. Pasa se zasad još pomalo plaši, no čovjeku ipak bezrezervno i bez ikakvog straha pruža svoje maleno srce tražeći malo pažnje.

– Tijekom operacije je i kastriran pa je spreman za svoj novi dom, doznali smo. Onix sada čeka još samo na ljude koji su ga spremni pustiti u svoj mali svijet – stoga, ako ste voljni i imate mogućnosti jednom mačku pružiti sretan život kakvog svaka životinja zaslužuje, javite se na Facebook stranicu zadarskog azila.

Tko nema mogućnosti primiti mačka pod svoj krov, a želi nekako pomoći – Onix moli pijesak ili palete za wc i malo hrane, a također mu treba i novčana pomoć da plati operaciju, čiji se trošak penje na vrtoglavih 1.030 kuna! 

Podatke za uplatu prenosimo ovdje:

OTP banka d.d.
Domovinskog rata 3, 23000 Zadar, Croatia
swift code: OTPVHR2X
IBAN: HR9724070003200425522
Lucija Božajić

Onix nažalost nije jedini čijom se sudbinom čovjek okrutno poigrao na ovaj ili onaj način. Životinjama koje su svoj spas s ulice pronašli kod dobrih ljudi iz zadarskog azila možete pomoći donacijama hrane za štence, dekica i svega što će im olakšati dane do susreta s čovjekom koji će ih odvesti u njihov novi, stalni dom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...