Raspisan novi natječaj za uništenje/prenamjenu ribarskih brodova

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi natječaj u sklopu mjere Trajna obustava ribolovne aktivnosti.

Natječaj, koji je otvoren do 1. veljače 2016., objavljen je u Narodnim novinama broj 138/2015 Natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.10. “Trajni prestanak ribolovnih aktivnosti”. Pravo na potporu za trajni prestanak ribolovnih aktivnosti mogu ostvariti vlasnici ribarskih plovila koja obavljaju ribolov u segmentima gospodarskog ribolova na moru obuhvaćenim važećim Akcijskim planom.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ukupno je na prošlom natječaju dodijelila gotovo 36 milijuna kuna za uništenje/prenamjenu 18 ribarskih plovila među kojima su i četvorica ribara s područja Zadarske županije, po jedan iz Zadra i s otoka Pašmana te dvojica iz Kali.

Cilj mjere trajne obustave ribolovnih aktivnosti je uskladiti i prilagoditi hrvatsku ribolovnu flotu radi postizanja održive ravnoteže između ribolovnog kapaciteta i raspoloživih resursa. Predmet potpore je naknada vlasnicima ribarskog plovila koja obuhvaća jednokratna namjenska bespovratna novčana sredstava za trajnu obustavu ribolovne aktivnosti (udio javne potpore iznosi 100%). Trajna obustava ribolovne aktivnosti može se postići samo uništavanjem ili prenamjenom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...