Za Novi kampus fali preko milijun kuna

Čekamo ministra i čekam da vidimo koliko će se izdvojiti, inače mi smo napravili projektnu dokumentaciju, imamo i izabranu osobu koja će to raditi ali nam nedostaje nekih milijun i 200 tako da sad čekamo državni proračun, kazala je rektorica Dijana Vican za HRT Radio Zadar pojasnivši gdje je “zapela” realizacija projekta Novog kampusa.

Novi sveučilišni kampus zadarskog Sveučilišta na prostoru bivše vojarne Franka Lisice idejno je rješenje arhitekta Vedrana Pedišića, a on bi trebao sadržavati zgradu fakulteta, menzu i paviljon za studente te bi, kako je planirano, trebao biti useljiv 2017. godine.

Sada, prema svemu sudeći, realizacija takvih planova ovisi prije svega o resornom ministarstvu koje treba izdvojiti potrebnu svotu novca iz državnog proračuna. Ima li razloga za optimizam?

Imam jasno očekivanje : ministar dolazi iz visokog obrazovanja ima iskustva kao čelnik visokoobrazovne ustanove i to Filozofskog fakulteta. Moja očekivanja su da se izmjeni način financiranja i primjena tzv. povijesne metode, kazala je Vican.

Vican ima svoja očekivanja, a Zadrani drže fige jer je Novi kampus svakako dobra osnova boljeg statusa zadarskog Sveučilišta na karti visokog obrazovanja u Hrvatskoj, a s time i statusa grada u kojemu se Sveučilište nalazi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...