Boro Poštar zaradio optužnicu

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenoga djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona., objavljeno je na stranici Županijskog državnog odvjetništa.

Riječ je Borisu Marinu, Zadranima znanom kao Boro Poštar. Njega se tereti da je 15. listopada 2015. oko 11,00 sati u Zadru na svom Facebook profilu reagirao na članak koji je prethodnog dana na jednom internetskom portalu objavio novinar Ivica Neveščanin, komentirajući uvredljive riječi koje su navijači na košarkaškoj utakmici dovikivali drugom novinaru.

Tereti ga se da je u cilju da ga ustraši; a svjestan svog utjecaja na članove udruge navijača kojoj i sam pripada; objavio prijeteći sadržaj koji je kod oštećenika izazvao strah od mogućeg fizičkog napada i u vezi mogućnosti daljnjeg obavljanja njegovog novinarskog posla posebice jer je u veljači 2015. godine na javnom mjestu nepoznati član te udruge ispisao grafit također prijetećeg sadržaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...