Broj nezaposlenih će se prepoloviti!

Premda je zima u svom punom jeku, temperature zraka su proljetne, a najave s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje već su ljetne!

U zadarskoj podružnici Zavoda, natječaji za zapošljavanje sezonaca počeli su već u siječnju. Prvo su natječaje objavile velike turističke kuće,  a tijekom veljače će i manji poslodavci krenuti s natječajima.

– Već je prošla godina ukazivala na to da nam sezona kreće znatno ranije, a s obzirom na natječaje u siječnju, možemo sa sigurnošću reći da će ova godina, u našoj županiji, biti uspješna i što se tiče zapošljavanja i što se tiče duljine trajanja turističke sezone, kazala je Irena Dragić, predstojnica zadarskog HZZ-a.

Kada govorimo o sezonskim poslovima, trenutno se najviše traže kuhari, konobari, sobarice i čistačice, a za očekivati je i veću potražnju za radnicima i ostalih uslužnih djelatnosti koje su vezane za sezonu. Do sada su poslodavci iz naše županije najveću potražnju za radnicima iskazivali u ožujku i travnju, ali s obzirom  na ranije uskršnje blagdane ove godine očekuje se veći broj natječaja  u veljači.

Što se nezaposlenosti tiče, trenutno je na evidenciji Područnog ureda Zadar nešto više od 8000 nezaposlenih, no Dragić očekuje kako će se ta brojka u nadolazećim mjesecima prepoloviti.

Kako bismo što većem broju nezaposlenih omogućili da steknu određene vještina i znanja, s kojima će što prije moći na tržište rada, krajem prošle godine krenuli smo s obrazovanjem i usavršavanjem, a s tim nastavljamo i u ovoj godini. Uvjereni smo da će nakon obrazovanja za pojedina zanimanja, nezaposleni imati veću mogućnost zapošljavanja što nam je i konačni cilj, zaključuje Dragić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...