Biogradski učenici upoznaju baštinu svojega grada

Projekt “Upoznajmo baštinu našega grada” koji provodi Savjet mladih grada Biograda ide dalje u suradnji sa Zavičajnim muzejom i biogradskim školama. Projekt je do sada postigao značajan uspjeh što je potvrdila i predsjednica Savjeta mladih Angela Šarić.

Radi se o projektu koji učenicima donosi povijesna predavanja o baštini Biograda, a prezentira ih na način koji budi njihovu pažnju. Nakon učenika srednjih škola na redu su osnovne, a proteklih dana u muzejske zbirke razgledala je skupina učenika sedmih razreda osnovne škole Biograd.

Učenici će uz stručno vodstvo razgledati postav muzeja, koji uključuje arheološku zbirku, zbirku ʺTeret s potopljenog broda iz 16.st.ʺ, izložbu orijentalnog oružja i zbirku glagoljice, koja je od nedavno opet otvorena za posjetitelje. Radi se o glagoljaškim spomenicima sa šireg biogradskog područja (Biograd, Sveti Filip i Jakov, Vrgada, Pašman, Pakoštane), a izloženi su kameni spomenici i pisani izvori, koji su posebno vrijedni, jer svjedoče o imenima, godinama, toponima i drugim važnim povijesnim podacima, kazala je muzejska pedagoginja Marina Ninčević.

Ninčević je još istaknula kako cilj nije samo prikazati povijest Biograda mladima, već ih zainteresirati za daljnje istraživanje iste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...