17. slovenski Dalmacija Tour u Starigradu – Paklenici!

U organizaciji Biciklističkog saveza Slovenije i Športskog društva Bam.Bi hrvatskom obalom se odvija 17.tradicionalna biciklijada Dalmacija Tour. U biciklističkoj karavani vozi 70 slovenskih biciklista, uz pratnju tehničkog osoblja i u 5 etapa prolazi 627 kilometara predjelima Hrvatskog primorja i Dalmacije. Prva etapa od 4.-5.travnja odvijala se na relaciji Crikvenica-Starigrad-Paklenica gdje je sudionicima biciklijade priređen doček u organizaciji Turističke zajednice općine Starigrad. Slovenci su tradicionalno među najbrojnijim gostima Pakleničke rivijere, posebice zaljubljenici u aktivni odmor – penjači, planinari, biciklisti… te su starigrađani slovenske bicikliste dočekali s veseljem. Na starigradskoj rivi gdje je karavana stigla u poslijepodnevnim satima otvorena je i ovogodišnja sezona kupanja. Naime, pojedinci nisu odoljeli toplom proljetnom suncu potražili osvježenje u moru.

Među sudionicima iz više generacija su bivši profesionalni biciklisti, ugledni gospodarstvenici, odvjetnici, profesori, obrtnici, među njima i 15 žena, a svi zaljubljenici u Dalmaciju, njenu prirodu, ljude i običaje. U karavani sudjeluje i Hrvat Ivo Rupčić, začetnik prijateljske biciklističke slovensko-hrvatske karavane Vukovar-Ljubljana.

Nakon odmora u Starigradu-Paklenici, karavana je danas krenula prema Obrovcu i Benkovcu odakle nastavlja do Vodica. U nastavku ruta vodi kroz Dalmatinsku zagoru do Splita, nastavlja za Brač odakle počinje kraljevska etapa na Vidovu goru. U povratku se zaustavljaju u Petrčanima(petak, 08.travnja), a potom kreću prema cilju karavane koji je u Mandrama na otoku Pagu, gdje se održava i zaključna Dalmatinska fešta.

Ova lijepa pokretna slika biciklista u plavim dresovima je zasigurno i lijepa najava ovogodišnje turističke sezone tijekom koje će Hrvatsku zasigurno posjetiti i veliki broj slovenskih gostiju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...