Fantela i Marenić na Otvorenom EP

Palma de Mallorca i Club Nàutic S’Arenal ostaju i ovaj tjedan u centru pažnje najvažnijih jedriličarskih događanja. Nakon regate Princeze Sofije, na istom mjestu jedriti će se i Otvoreno europsko prvenstvo olimpijske klase 470.

Dva dana službenih premjeravanja je iza nas, večeras je svečano otvaranje prvenstva, sutra je probna regata i nastavak premjeravanja prijavljene opreme i brodova. Pet dana od 7. do 11. travnja jedri se ciklus kvalifikacijskih i finalnih jedrenja.

Završetak natjecanja je idućeg utorka kada će se proglasiti pobjednici nakon završne regate za medalje. 70 posada iz 28 zemalja, od kojih 18 europskih, jedriti će za titulu, a neki i za nacionalnu selekcijsku olimpijsku normu nakon što je zaključena lista zemalja učesnica koje su ostvarile međunarodne norme za nastup na OI RIO 2016.

Šime Fantela i Igor Marenić jedini su naši jedriličari na startnoj listi 470 Otvorenog europskog prvenstva za muškarce. Šime i Igor u samom su vrhu vječne liste međunarodne klase 470, osvojivši tri puta titulu europskih prvaka 2009, 2011 i 2012 i tome treba dodati i dvije bronce iz 2013. i 2014.

Titulu europskih prvaka brane Nijemci Ferdinand Gerz i Oliver Szymansk, a na startnoj listi su i pobjednici prošlogodišnjeg otvorenog EP Stu Mcnay i Dave Hughes (USA) i trećeplasirani Mathew Belcher / Will Ryan (AUS).

Europsko prvenstvo jedri se i u ženskoj konkurenciji u odvojenoj floti. Na ulaznoj listi je 57 posada, nažalost bez naših predstavnica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...