Kako očuvati sigurnost tijekom sezone?

Policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave zadarske proteklog su tjedna sudjelovali u edukativnim predavanjima projekta Turističke zajednice Zadarske županije „Labelling“ na kojima je, između ostalog, bilo govora o sigurnosti u turizmu.

Nastavak je to preventivnih aktivnosti koje su predviđene u sklopu zajedničkog projekta PU zadarske, Zadarske županije i Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije pod nazivom „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“, koji je na Osmoj konferenciji o sigurnosti gradova dana 04. travnja u Zadru osvojio prvo mjesto kao najprojekt.

Edukacije su održane u Starigradu, Zadru i Biogradu, a nastavak se očekuje do kraja lipnja ove godine.

Policijski službenici ukazali su na važnost ugradnje dodatnih mjera tehničke zaštite, samozaštitnog ponašanja i pojačanog opreza vlasnika obiteljskog smještaja, iznajmljivača i turista.

Također je naglašena važnost dobre suradnje građana s policijom, kao i brze dojave i intervencije u slučajevima počinjenih kaznenih djela, sve u cilju održanja što boljeg stanja sigurnosti tijekom turističke sezone i povećanja osjećaja osobne sigurnosti među građanima i turistima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...