Najljepši početak ljetne plivačke sezone

PK Zadar bio je domaćin prvog plivačkog natjecanja za osobe s invaliditetom. Pod krovnom organizacijom, Hrvatskim plivačkim savezom osoba s invaliditetom održano je otvoreno Regionalno PH na kojem su uz klubove iz Hrvatske gostovali i klubovi iz Slovenije i Italije.

Tako je uz postojeća 3 natjecanja godišnje u Hrvatskoj (jedno državno i 2 regionalna) PK Zadar doveo i promovirao sve ono na temu plivanja s osobama s invaliditetom na čemu godinama radi.

13 klubova i 70 plivača nastupilo je u 11 disciplina u 2 dijela programa u 15 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i Hrvatski reprezentativci, sudionici europskih i svjetskih natjecanja a poseban gost bio je Paolo A.Manauzzi, član talijanskog Hyperiona,europski rekorder na 50m i 100 m delfin kod plivača s Down sindromom.

U PK Zadar posebno su ponosni da se počevši od ovog natjecanja, u kategorije uvodi i kategorija C21-osobe s Down sindromom. Put ovome sigurno su utabali plivači s Down sindromom iz Zadra (Lucija Mijolović i Jurica Milin) i PK Zadar koji je inicirao ovu ideju a HPSOI prihvatio.

Iz PK Zadar zahvaljuju svima koji su omogućili natjecanje: bazenu Višnjik i ŠC Višnjik, cijeloj sudačkoj organizaciji na čelu sa vrhovnim sucem Filipom Ercegom, informatičkoj obradi, liječnici natjecanja dr. Matešić i plivačima koji su potpomogli natjecanje. Podrška HPSOI-a bila je neizostavna, dan ranije suci su prošli edukaciju pravila pod vodstvom klasifikatora saveza , Jasne Lulić Drenjak a na natjecanju je prisustvovala i predsjednica Saveza, Ana Sršen.

U PK Zadar se nadaju da će ovo natjecanje potpomoći otvaranju novih horizonata za osobe s invaliditetom u Zadru.

Natjecanje je otvoreno pokaznom utrkom plivača „Zadra“ iz programa „Sreća u vodi“ s kojima rade treneri Nikola Deković, prof. i Tonći Matas, mag.cin. a trenerica natjecatelja, Danijela Kurtin, jako je zadovoljna nastupom Lucije Mijolović i Maria Mrčele. Napokon na domaćem terenu, u kategoriji C21, Lucija je došla do niza osobnih rekorda a osvojila je 2 prva i jedno drugo mjesto (1.na 100slobodno 1.45.09, 50 slobodno 43.74, 2.na 50m delfin 58.89). Mario Mrčela , kategorija S14, isplivao je 2 zlata , 2srebra i broncu (zlato na 100m prsno 1.42.68, 50m prsno 44.80; srebro na 50 leđno 47.59,100 slobodno 1.33.76 i broncu na 50m slobodno 37.78).

Iduće natjecanje koje ih očekuje je 29.05. u Zagrebu a Lucija Mijolović sprema se za Svjetsko prvenstvo plivača s Down sindromom (srpanj, Firenza).

Predsjednica HPSOI-a, Ana Sršen nakon natjecanja bila je puna riječi hvale za odličnu organizaciju natjecanja, a nasmijana lica plivača i svih koji su sudjelovali na natjecanju govorila su za sebe.

PK Zadar još jednom se odlično snašao u novom ruhu na bazenu Višnjik!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...