Institut za financije: “Zadarska županija uprihodila 0 kuna od EU”, Zrilić: “Ne, nego 19 milijuna kuna!”

Prema izvješću Instituta za javne financije Zadarska županija u razdoblju od 2011-2014. godine nije uprihodila sa temelja provedbe projekata sufinanciranih sredstvima EU niti jednu kunu. Prema županu Stipi Zriliću, pak, 19 milijuna kuna.

Institut je površno pokupio podatke, nije sagledao cjelokupnu situaciju jer sve županije nisu sredstva knjižile na istom kontu. Točna je informacija da je u navedenom razdoblju na račun Zadarske županije sa osnova provođenja projekata sufinanciranih sredstvima EU od 2011. – 2014. godine uplaćeno nešto više od 19 milijuna kn tekuće pomoći, a to Zadarsku županiju stavlja na treće mjesto prema uspješnosti u ukupnom iznosu povučenih sredstava iza Splitsko dalmatinske županije i Virovitičko podravske županije, kao i na drugo mjesto među svim županijama prema iznosu povučenih sredstava po stanovniku. Uspješnija je bila jedino Virovitičko podravska županija, kazao je na Sjednici skupštine župan.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...