KK Zadar od HKS-a traži sankcije za Rozića zbog udaranja Lovre Bašića

Košarkaški klub Zadar Hrvatskom košarkaškom savezu, odnosno njegovom stegovnom sudu, uputio je zahtjev za ocjenom više spornih pojedinosti s prošle utakmice protiv Cibone. Prije svega traže sankcije za Marina Rozića koji je namjerno laktom udario kapetana Zadra Lovru Bašića, ali i da se otkrije zašto suci na taj nesportski potez nisu reagirali. U dopisu HKS-u napisano je sljedeće.

Poštovani gosp. Jendriš,

Vezano za 2. polufinalnu utakmicu PH između KK Zadar i KK Cibona odigrane u Zadru, 21.05.2016., tražimo da se izvrši ekspertiza iste.

Naglasak stavljamo na događaj u 4. četvrtini (u samoj završnci utakmice) u kojoj je došlo do namjernog ozlijeđivanja našeg igrača Lovre Bašića od strane igrača KK Cibona Marina Rozića. Nakon pregledane snimke po nekoliko puta vidljivo je da je igrač Marin Rozić s namjerom ozlijedio Lovru Bašića, a što nije prvi puta, jer ista situacija dogodila se i u prošlogodišnjem PH na utakmici u Zagrebu, a sudionici su bili isti i rezultat isti.

Posebnu odgovornost tražimo od sudaca (posebno suca Dožaia koji je bio u neposrednoj blizini incidenta, 3-4m) koji isti događaj nisu ničim sankcionirali niti zaustavili igru, već su dozvolili da se odigraju dvije akcije prije prekida.

Nakon gore navedenog incidenta, koji je izrevoltirao dio navijača došlo je do nesportskog ponašanja prema gostujućoj momčadi.

Također želimo naglasiti i to da je trener gostujuće momčadi odlazeći na press-icu vrijeđao stručni stožer KK Zadar , Klub i Grad što je nastavio na istoj.

Zbog svega gore navedenoga tražimo:

1. Da se pregleda snimka navedenog dijela utamice
2. Da se igraču KK Cibona Marinu Roziću odrede sankcije
3. Da se provjeri odgovornost sudaca – suca za nesankcioniranje istog događaja.
 

 S poštovanjem,

Predsjednik NO                                Direktor                                Sportski direktor
Darko Kasap                                     Boris Skroće                         Branko Skroče

“Majstorica” protiv Cibone u  igra se ove srijede u 20 sati u Zagrebu, a zadarski studenti koji studiraju u glavnome gradu Hrvatske te brojni drugi navijači najavili su dolazak u masovnim brojevima.

Uoči puta u Zagreb, u srijedu 25. svibnja u 09:30 sati igrači i stručni stožer će položiti vijenac i zapaliti svijeće kraj spomenika košarkaškom velikanu Krešimiru Ćosiću pored dvorane koja nosi njegovo ime, povodom godišnjice njegove smrti. Istog dana, predstavnici kluba s delegacijom Kluba zadarskih studenata u Zagrebu posjetit će posljednje počivalište Krešimira Ćosića na zagrebačkom Mirogoju, otkrivaju iz KK Zadra svoje namjere za taj važan košarkaški dan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...