Kreativa umjesto vandalizma; učenici oslikavaju mural na javnoj površini

Projekt “Kreativna ReAkcija” održava se 28. i 29. svibnja kod Osnovne škole Zadarski otoci.

Glavni cilj ove akcije je potaknuti učenike osnovnih i srednjih škola da svoju energiju ulože u kreativno izražavanje umjesto u vandalizam i to tako da urede i naslikaju mural na javnoj površini, istodobno dajući svoj doprinos razvoju lokalne zajednice.

Ova građanska akcija provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade “Kajo Dadić” iz Splita u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Cilj natječaja jest podrška građanskim akcijama u lokalnoj zajednici kojima se podiže razina kvalitete življenja u otoj zajednici kroz poticanje aktivnog građanstva i korištenje lokalnih potencijala.

Zajednica udruga CNK je do sada održala uspješne radionice sa prijavljenim sudionicima Kreativne ReAkcije pod vodstvom splitskog akademskog slikara Petra Katavića.

Na radionicama su sudionici upoznali tehnike crtanje i slikanja po zidovima te prošli razradu i kritiku prijavljenih radova. Učenicima je dana slobodnu temu radova tako da se iz njih izvuče maksimalna kreativnost te da svoju maštu puste na slobodu.

Za sve sudionike koji će ovu subotu i nedelju sudjelovati u oslikavanju dvorišnog zida Osnovne škole Zadarski otoci bit će osigurani potreban pribor i materijal za izradu murala.

Zbog veličine zida koju je ustupila Osnovna škola Zadarski otoci ostavljene su otvorene prijave do 28. svibnja te se pozivaju sve osobe koje su voljne sudjelovati u akciji Kreativna ReAkcija da se jave na [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...